Efter en jämn matchinledning, där HV71 inte tillät hemmalaget komma ut och trycka tillbaka gästerna, tog HV ledningen. Och det var Martin Thörnberg som gjorde målet, med ett patenterat handledsskott.

– Det är ett skott som touchar backen lite och ställer målvakten. Men jag tycker det är ett bra skott, säger målskytten.

Lyfter fram truppens bredd

Det var inte målet som blev första periodens snackis, utan mycket handlade om David Ullströms armbrott. HV71:s breda forwardsuppsättning kommer nu till användning, och just truppens bredd var något Martin Thörnberg ville lyfta fram efter matchen.

– Det är den (bredden) som är vår styrka. Vi har fyra enheter och är inte beroende av vissa spelare.

Försvarsspelet har suttit under en längre tid för HV, men spelet i powerplay har inte lossnat. I kvällens match mot Färjestad skulle dock Thörnbergs andra mål komma i spel fem mot fyra. Detta när han styrde in ett skott från Dylan Reese.

– Det är ett enkelt powerplay-mål. Skott och styrning, så inga konstigheter, summerar Thörnberg.

Hur viktigt är det att få spelet i powerplay att lossna?

– Det är såklart viktigt, det kan vara en nykel till guldet.

Het guldkandidat

De var bäst i HV71

Jnytt-ligan

3 poäng - Martin Thörnberg, jobbar och sliter. Men det är såklart de två m..

De var bäst i HV71

Jnytt-ligan

3 poäng - Martin Thörnberg, jobbar och sliter. Men det är såklart de två målen och matchvinnarrollen som gör att han kammar hem de tre poängen i Jnytt-ligan ikväll.

2 poäng - Mikko Lehtonen, spelar mest av samtliga spelare i HV och det är uppenbart varför han får så mycket förtroende. Bra på skridskorna, säker med pucken och ett väldigt stabilt intryck.

1 poäng - Linus Söderström, lugnet själv och han är chanslös på styrningen som leder till Färjestads mål. Gör inte de spektakulära räddningarna, men han står i vägen och är stabil.

På tal om guld, så fick Thörnberg frågan att jämföra tidigare guldtrupper i HV71 med årets upplaga. En spelargrupp som nu på allvar kliver fram som en het guldkandidat. Skyttekungen lyfter återigen fram truppens bredd.

– Det är som jag sa tidigare, bredden. Alla kan vara med och bidra, de andra åren har vi haft spetsspelare och ett grymt powerplay. Nu har vi inte det spelet i powerplay, utan det finns många enheter som kan bidra, avslutar Thörnberg.

Jnytt-TV, se vad Linus Söderström säger efter en ny stabil insats i HV:s segermatch.