Hellspray har funnits sedan 2005 men i år blir det nystart. Anders Moberg har rekryterats som frontman och full aktivitet pågår i studion.
-Vi har varit kompisar på Myspace ett tag och jag har varit ett fan av deras musik så det är en stor ära att få fronta bandet, säger Anders.

När Hellspray sökte förre sångaren Magnus Tallåkers ersättare räknade bandet med en lång process med en tillfällig lösning med olika sångare.
-Men när vi träffade Anders klaffade det på en gång och nu känns det som om vi känt varandra hela livet.Tanken var ju att vi skulle spela med lite olika sångare men vi fick lämna återbud till de andra, säger Nilo.
-Jag kände mig hemma direkt, tillägger Anders.

Annons

Janusz, Anders och Nilo, tre femtedelar av Hellspray. Saknas gör Magnus Persson och Mattias Rydell.

Nystart var ordet och den 9 maj spelar bandet på Zaragon Rock club som förband till Blitzkrig. Samtidigt hårdjobbar de i studio med ny fullängdare.
-Vi är i studio nu och spelar in och räknar med att släppa en platta framåt sommaren någon gång, säger Nilo.
-Helst skulle vi vilja släppa nästa platta på bolag, det är rätt tungt att dra runt allt det här själva, inflikar Janusz Fursa.
-Problemet är ju att vi jobbar med annat om dagarna. Ibland står man ju på jobbet och vill bara komma hem och spela.

Hårt, elakt och taggtråd
Som vanligt är det omöjligt att beskriva hur bandet låter musikaliskt men devandrar någonstans i det hårdrockande landskap där även Thin Lizzy, Black Sabbath och Dio befinner sig.
-Hur vi låter, det är jättesvårt att svara på, säger Janusz.
-Det är hårt och elakt och taggtråd men samtidigt snällt, tillägger Nilo.
-Vi har ju varit väldigt noga med att vi inte ska styras av någonting, utan att vi bara ska vara vi.

Parallellt med jobb för brödfödan, och i väntan på Sweden rock och samtal från stora skivbolag är det studion som gäller.
-Nu släpper vi inte bara ifrån oss något halvdant. Det har tagit den här tiden att få ihop det här bandet men nu åker vi bara, konstaterar Nilo.
-Jag vill köra det här så långt det går och så får vi se var det räcker.

Lyssna på Hellspray