Musiken har alltid legat nära Samuel "Allyawan" Nazaris hjärta.

— Det betyder allt för mig. Jag andas, utsöndrar och äter musik. Det är min gåva – jag tror att vi alla har fått egna av Gud att ta hand om. Jag använder min som ett verktyg att nå ut. Jag vill integrera människor och få oss att se varandra som individer, istället för att klumpa ihop oss efter att exempelvis en hiphoppare eller utlänning gjort ett misstag. Ingen är ett odjur bara för att den kommer från ett visst samhälle eller lyssnar på en viss typ av musik, förtydligar han.

The Salazar Brothers hörde av sig

Men att Samuel skulle tävla i TV var ingenting han någonsin hade kunnat föreställa sig.

— Efter Lyckliga gatan trodde jag att jag hade sumpat min chans. Jag såg det som jag inte förtjänade att stå i rampljuset något mer, men så ändrades allt när jag bestämde mig att förändra mitt liv och lägga av med all skit, förklarar han.

Samuel beskriver hur han var i en sorts "Yes man-period" när frågan om just Melodifestivalen dök upp:

— Masse och Salla från The Salazar Brothers tog initiativet. De ville att jag skulle både sjunga och rappa, så jag tackade ja och hjälpte till att skriva låten. Resultatet blev "Vart har du varit?". Jag försökte ta vara på alla fina möjligheter som Gud slängde i min väg under den tiden. Det kändes som ett spännande drag och eftersom Masse producerat sången blev den riktigt tung.

"Ett smart drag"

"Vart har du varit" är inte anpassad för Melodifestivalen, enligt Samuel, men han ser inga problem med detta:

— Det känns som att Melodifestivalen har blivit bredare på sistone – nu är det istället programmet som anpassas efter sångerna som skickas in. Dessutom tror jag att det är ett smart drag att ha med mig, Masse och Salla i ett så folkkärt program. Vi lockar nog nya tittare, då vi vänder oss till en annorlunda målgrupp. Många som inte kollar annars har sagt att de ska kolla. Det är ingen tradition för mig heller att titta på det, men jag brukar ändå hålla koll på låtarna. Det ska bli otroligt kul att få vara med nu i februari.

Visualiserade sin drömtjej

När Samuel satt och skrev med The Salazar Brothers såg han sin drömtjej framför sig.

— Det känns häftigt att jag kunde se henne så tydligt framför mig trots att jag inte hade mött henne än, när jag kämpade mig upp från botten. Idag har jag träffat henne och hon är min flickvän, därför känns det extra starkt att få framföra den här låten. Jag är så tacksam för allt jag har fått och ber att de som har det svårt och är kvar i missburk ska få styrka att orka bryta sig loss bojorna. Att de inser att det aldrig är kört.

Missa inte vår film för att höra Samuel berätta vad han tror om konkurrensen i deltävling nummer två, den 11 februari i Malmö.