Förra säsongen gick det både upp och ner för IK Tord. Laget slutade på en femteplacering, vilket innebär att man kommer spela i division 3 även nästa år. Nu har arbetet börjat inför 2014 och under fredagen kunde man presentera tre starka nyförvärv. Killarna det rör sig om är Mathias Wiklöf, Daniel Krstic och Vincent Mawana.
Mathias Wiklöf är den mest rutinerade i trion och har erfarenheter från bland annat IFK Mariehamn, som spelar i den finska högstaligan, och IK Brage, som han var med och sköt upp till superettan.
Anledningen till varför han nu flyttar från Åland och Mariehamn till Sverige är glasklar.
– Min son bor i Göteborg så det har varit helt avgörande. Jag har faktiskt försökt ta mig ner tidigare men det har aldrig riktigt blivit av. Men nu kändes det rätt och Mats (Theander, spelare i Tord) har tjatat ganska mycket, berättar Wiklöf.

”Bra första intryck”
När det blev klart att han skulle flytta hem till Sverige var det ganska snabbt klart att det skulle bli till just Jönköping och IK Tord.
– Jag träffade Mats (Theander) i Brage 2009. Vi bodde i samma hus i flera år och umgicks frenetiskt. Och efter det så har det rullat på mellan oss. Han har tjatat på mig att flytta hit i två år, säger han med ett leende innan han fortsätter:
– Sedan så fick jag en bra presentation av Tord. Första intrycket var riktigt bra och jag gillar både klubben och staden. Dessutom så har de lyckats lösa jobbsituationen väldigt snabbt, menar Wiklöf.
Mathias Wiklöf lyckades under sina tre säsonger i Finland skramla ihop till 22 poäng på 74 matcher, inklusive 14 mål, från sin mittfältsposition.
– Jag hoppas kunna komma in hit och bidra med mycket erfarenhet. Dessutom så löper jag mycket, är bra på huvudet och sen så är jag väl ganska rolig i omklädningsrummet, upplyser 34-åringen.
Själv nöjer han sig inte med division 3, utan vill uppåt i seriesystemet - pecis som Tord.
– Vi går upp nu med Tord och sen så siktar vi på ettan efter det. Vinnarskallen som jag har, den blir man aldrig av med.

Bakgrund i Mjällby
De bägge andra nyförvärven, Vincent och Daniel, är också friska nytillskott i truppen. Den förstnämnde har en bakgrund i allsvenska klubben Mjällby och har även gått på fotbollsgymnasiet i Sölvesborg. Faktum är även att de båda killarna känner varandra sedan pojklagstiden i Kristianstad.
– Jag kommer från Malmö från början och har varit runt i en del klubbar. Jag var faktiskt på en stor träning i London med bland annat Arsenal, men agenten jag hade var inte riktigt frisk så det blev inget med det. Sedan var jag en vända i division 6, men jag kände att jag var alldeles för bra för att spela där, förklarar 23-åringen Vincent Mawana, som beskriver sig själv som en kvick ytter.
Att det blev just Jönköping och Tord var uppenbart även för honom.
– Jag vill vara nära familjen. Min tjej bor här och vi väntar barn, så det kändes väl ganska bra att kunna flytta hit.
– Jag såg Tord på Ullinge-cup och framförallt så såg de mig. Det var bara det alternativet som fanns här. De har visat intresse och det känns väldigt bra.
Daniel Krstic har även han en fin fotbollsbakgrund, som dock fick en smått tragisk vändning.
– Jag skrev på för Malmö FF, men sedan så blev jag långtidsskadad. Jag kom tillbaka och spelade i division 3 i två år innan jag blev skadad igen. Efter ett litet uppehåll så kom jag tillbaka återigen och gjorde en hel del mål i division 6, vilket fick mig att börja känna hopp igen, berättar han.  
Tord satsar för en klättring till division 2, det är tydligt, även om man pratar om ”en match i taget”-devisen. Som grädde på moset har dessutom trion Joacim Dahlström, Daniel Thyselius och Mats Theander kritat på kontraktsförlängningar och lagbygget börjar nu ta en intressant skepnad.
För tillfället förs även diskussioner med spelarna Johan Fäger och David Blomkvist.