Annons

Enligt Trafikverket är det stillastående fordon mellan trafikplats Haga och trafikplats Hedenstorp fram till cirka 16.00 i dag. Fordonen ska vara del av en flera utländska militärtransporter på väg från Halmstad till Norge för en Nato-övning där.

– Vi fick samtal till oss 12.15 i dag om att tre militärfordon stod i Göteborgsbacken där det är trefiligt. Personen som ringde från militärfordonet trodde själv att de skulle bli stående i två-tre timmar. Men eftersom det är trefiligt verkar dte inte vara något jätteproblem, berättar Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Ingen ökad olycksrisk

Polisen har varit i kontakt med Trafikverket och om det skulle visa sig bli problem kommer polisen be Trafikverket skicka någon entreprenör som får fixa det hela. Men just nu bedömer polisen att de inte behöver göra några egna insatser då de inte bedömer att det finns någon ökad risk för olyckor.

Annons

Militärtransporterna startade vid 07-tiden på morgonen och ska köra i långsamt fart på riksväg 40 till Bottnaryd, länsväg 185 till Mullsjö och sedan riksväg 26 till Skövde, uppger SVT Väst.

Får inte bryta militärkolonn

Transporterna upp till Norge kommer att fortsätta fram till Natoövningens början 25 oktober, men enligt SVT kommer flest transporter kommer vara från fredag och över helgen.

I en militärkolonn ingår tio till 15 fordon och totalt rör det sig om 65 fordon som passerar på under förmiddagen. Enligt trafikförordningen får en trafikant inte hindra eller bryta en militärkolonn.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla Jnytt!