Annons

Sceince Park ingår ett samarbete med en mängd olika företag och startar fonden Spectria Invest. Fonden ska ha som uppgift att investera och utveckla bolag som blir delägare i fonden. Startkapitalet ligger på 40 miljoner som ska gå till investeringar, men har som mål att öka till 80 miljoner innan 2019. Några av delägarna i fonden är Jönköping Business Development och Jönköping University.

- Tillsammans har vi lång erfarenhet av affärsutveckling, investeringar och transaktioner i tillväxtbolag. Att kunna kombinera innovationssystemet med akademien, institutioner och duktiga entreprenörer bäddar för ett starkt erbjudande till bolag som är inne i en tillväxtfas, säger Gustav Österström, vd för Science Park och Spectria Invest, i ett pressmeddelande.

Rent praktiskt kommer fonden investera 1 till 10 miljoner i företag som de anser ha potential för att växa. Henrietta Hansson, vd för Länsförsäkringar Jönköpings län som är en delägarna i fonden, är väldigt positiv till bidraget för lokal tillväxt.

Annons

- Som lokalt och kundägt bank- och försäkringsbolag känns det både naturligt och angeläget att vara med och främja tillväxten av nya spännande företag i vårt närområde, fortsätter Hansson i pressmeddelandet.

Alla delägarna i Spectria Invest

Sceince Park

Emito Invest

WilRon Ventures

Länsförsäkringar Jönköpings län

..

Alla delägarna i Spectria Invest

Sceince Park

Emito Invest

WilRon Ventures

Länsförsäkringar Jönköpings län

Jönköping University

Investment AB Chiffonjén

Smålandskapital