Annons

Det blir den största satsningen företaget gör i Sverige i år, men det kommer inte att skapa några nya jobb i Jönköping.

– Vi är mitt i ett effektiviseringsprojekt där initiativet med effektiviseringen är att se till att vi förmodligen får behålla personalstyrkan vi har i Jönköping. Vi är förstås stolta över att kunna bli ännu mer effektiva, vilket är en förutsättning på den europeiska marknaden, säger Helena Södervall.

”Stor investering”

I Sverige görs den största investeringen, 80 miljoner kronor, på mejeriet i Jönköping där det investeras i ny produktionskapacitet för laktosfria produkter.

– Det här är en stor investering i våra mått räknade. Det kommer att bli en modernisering och utveckling av det laktosfria sortimentet. Det känns mycket roligt att få producera detta till den europeiska marknaden. Det här är förstås en jättestor möjlighet att vara med på den europeiska marknaden, och då handlar det i första hand om den engelska marknaden som vi kommer att leverera till, berättar Helena Södervall.

Annons

Hon förklarar att det laktosfria sortimentet växer och då det finns mjölktillverkning i Jönköping ser man att man har kapaciteten att möta den efterfrågan som finns.

– Jag är glad över att vår anläggning här i Jönköping har fått förtroendet att satsa på detta. Vi planerar att vara igång med produkterna innan året är slut, säger Helena Södervall.

”Är glädjande”

De planerar inte någon utvändig utbyggnad utan tror att utökningen kommer att rymmas inom befintliga lokaler. Däremot kommer det att innebära en investering när det gäller rör och värme. Det blir en förstärkning när det gäller systemet för kyla, vatten och disk. Även detta planeras att göras under året.

– Vi hoppas kunna knyta avtal med våra leverantörer innan sommaren. Totalt handlar det om att göra totala investeringar på 400-450 miljoner kronor i Sverige, varav det läggs 80 miljoner på anläggningen i Jönköping. Det är väldigt glädjande att vi stärker oss inför framtiden, säger Helena Södervall.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app