Annons

Juryn hade en svår uppgift när de skulle utse en vinnare av de tretton bidragen som framfördes. Att Nurshen Bayramowa vann motiverades med att hon visat prov på en genuin inlevelse och att hon på ett unikt och uttrycksfullt sätt trollbundit publiken med sin röst under de tre minuter som sången framfördes.

Nurshen Bayramowa sjöng sången ”Hurt” av Christina Aguilera. När vinnarbidraget skulle framföras igen efter att hon avslöjats som vinnare, fick kompisarna stanna kvar på scenen och klappa.

Nurshen Bayramowa såg uppenbart förvånad ut när juryn presenterade henne som vinnare. Sedan slog hon händerna för munnen.

Annons

– Det känns ofattbart, utbrast den glada vinnaren och berättade att hon älskar att sjunga och att hon drömmer om att en dag bli en stor artist som både sjunger och dansar.

Går på Kulturskolan

Till vardags går hon på Kulturskolan och Celine Dion och Beyoncé är några av hennes stora idoler. Nurshen Bayramowa berättade att hon skulle fira vinsten med familjen.

Tvåa i tävlingen blev Sixten Hugosson med sången ”This is the moment” och trea blev Lydia Smedenman och Hilma Ramsö, som framfört låten ”How far I'll go”.

Förstapriset var ett presentkort med lektioner på Kulturskolan, att få spela in sin egna låt, biobiljetter och att få uppträda på barnens festivaldag den 14 maj.

Tvåan tilldelades biobiljetter och ett presentkort från Köpmannaföreningen och trean fick ett presentkort från Köpmannaföreningen.

Dagens konferencier var Ellen Svensson.

Missa inte filmerna med alla deltagarna.