Mannen har enligt åtalet gjort sig skyldig till två fall av grov misshandel. Brotten skedde 4 augusti i hans föräldrars lägenhet i centrala Huskvarna.

Mannen misshandlade en sin pappa med ett knytnävsslag eller en skallning i huvudet samt slog honom med två olika marmortelefoner i huvudet. Enligt andra familjemedlemmar som blev vittnen till händelsen var pappan avsvimmad i ett par minuter.

Vid samma tillfälle misshandlade mannen även sin mamma, som är förlamad på ena sidan av kroppen och sitter i rullstol. Mannen välte omkull hennes rullstol så att hon föll, slog i bakhuvudet i golvet och tappade medvetandet.

Greps i närheten

Enligt målsägandena har även en mindre kniv samt en stekpanna varit inblandade i tumultet. Dessa tillhyggen användes dock inte aktivt.

Mannen hade lämnat lägenheten när polispatrullen kom till platsen, men han kunde gripas i närheten av brottsplatsen.

Annons

Mannen säger att han bestrider alla anklagelser mot honom, speciellt att han ska ha vält omkull sin mamma. Vidare minns han att han gav sin pappa en höger i självförsvar.

Hade kniv på sig

Åklagaren menar att brotten bör betecknas som grova eftersom mannen ”visade särskild hänsynslöshet och råhet”.

Mannen åtalas dessutom för brott mot knivlagen sedan han haft kniv på allmän plats trots att det inte var befogat. Det skedde 20 juni på Atollen i Jönköping, och i det fallet erkänner han brott.