Annons

Husqvarna, som förlorade med 1-2 i seriepremiären mot Landskrona, åkte på lördagen till Oskarshamn för säsongens första bortamatch.

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Oskarshamns AIK-Husqvarna FF 2-1 (2-0)

1-0 (21) Christopher Christensson..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Oskarshamns AIK-Husqvarna FF 2-1 (2-0)

1-0 (21) Christopher Christensson, 2-0 (28) Peiman Eliassi, 2-1 (64) Edin Hamidovic.

Domare: Adi Aganovic, Kristianstad.

Publik: 320, Arena Oskarshamn.

– Vi började matchen på korrekt sätt och spelade med ett stort mod. Vi vårdade boll och etablerade eget anfallsspel, konstaterar Mohammed Ali Khan.

I 21:a minuten kom matchens första mål, och det var Oskarshamn som tog ledningen efter ett mål av Christopher Christensson.

Annons

– De ställde om efter att vi tappat boll. Han kom ensam mot tre av våra spelare, men smet sig förbi både den första och andra mittbacken. För mig var det för enkelt, suckar Ali Khan.

Hamidovic reducerade

Bara sju minuter senare utökade Oskarshamn ledningen till 2-0. Peiman Eliassi tillskrevs målet, men det var egentligen ett självmål.

– Vår målvakt Markus Harrysson boxade bollen i eget mål på en hörna, trots att han stod ganska ensam. Tyvärr var det individuella misstag vid båda målen. Det gjorde att det blev alldeles för stor uppförsbacke, säger Ali Khan.

HFF reducerade när Edin Hamidovic nickade bollen i mål i mitten av andra halvlek. Gästerna saknade inte chanser, men fick inte till någon kvittering.

”Spel mot ett mål”

– Det var i stort sett spel mot ett mål i andra. De var nedtryckta och fick bara leva på kontringar. Vi hade bud på ett 2-2-mål flera gånger. Vi hade två frilägen och ett par andra hundraprocentiga chanser, men det ville sig inte, säger Mohammed Ali Khan, som menar att den här matchen var ett steg i rätt riktning.

– Framför allt andra halvlek var ett fall framåt sett till prestationen. Men vi har fortfarande noll poäng, och det känns nu i bussen hem. Spelarna är lite nere.

HFF-tränaren framhåller Johan Karlefjärd och inbytte David Svensson.