Det var vid 22-tiden på onsdagskvällen som polisen fick uppgift om att ett grovt brott kunde ha skett i en lägenhet på Råslätt i Jönköping. En person ska ha ringt och larmat polisen och gav uppgifter om att ett grovt brott kunde ha skett i en lägenhet.

Då ingen öppnade dörren då polisen kom till platsen tog man beslutet att bryta sig in i lägenheten, där hittades en man död.

- Vi kan ännu inte säga särskilt mycket, berättar Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på Jönköpingspolisen. Men jag kan bekräfta att det handlar om en död man och på grund av vissa iakttagelser som vi gjorde på platsen så rubricerar vi nu händelsen som mord alternativt dråp. Vilka saker det är vill jag inte gå in på.

Är mannen identifierad?

– Vi tror oss veta vem det är, men han är i nuläget inte med hundra procent identifierad. Det handlar om en vuxen man och det fanns inga andra personer i lägenheten då vi kom till platsen.

Polisen sökte under natten i området med hund, man ska även ha pratat med grannar och andra människor i området. Även tekniker har under natten varit på plats, men de ska nu under morgonen ha lämnat. Dock ska det finnas poliser kvar vid lägenheten, det för att kunna prata med fler människor som eventuellt har gjort iakttagelser.

Annons

Polisen har under dagen knackat dörr i området för att söka information som kan leda utredningen framåt. Utredningen fortsätter också med att analysera resultatet av den tekniska undersökning som har genomförts, uppger polisen.

Vätterhem var under morgonen på plats för att byta dörren till den dödes lägenhet. Mannen ska obduceras för att dödsorsaken ska kunna fastställas.

En person gripen

Strax efter klockan nio kom uppgifter om att en person ska ha gripits, något som bekräftas av polisen.

- En man i 55-årsåldern är gripen misstänkt för mord. Några detaljer om vem mannen är eller var han greps vill polisen i nuläget inte uppge. Utredningen är i ett mycket känsligt skede, säger Björn Öberg, presstalesperson på Jönköpingspolisen.

Bodde inte i lägenheten

Den gripne mannen, som enligt P4 Jönköping uppges vara från Jönköpings kommun, anhölls under förmiddagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Senare förhördes han av polisen. Åklagaren Adam Rullman, som leder utredningen, säger till radion att den döde mannen inte bodde i lägenheten.

Enligt P4 Jönköping har mannen varit aktiv inom restaurangbranschen i Jönköping. Han ska tidigare ha dömts för mindre allvarliga brott, men inga våldsbrott.

Fotnot: Jnytt har utan framgång sökt Adam Rullman under eftermiddagen.

Läs mer: Stjärnadvokat förhör mordmisstänkt

"Känner mig inte lika trygg här längre"

"Det har varit mycket spring här"