Annons

Det var under tisdagskvällen som polisen fick larm om att det varit skottlossning vid en bostad på Björngatan på Söder i Jönköping. En fastighetsägare kontaktade polisen och berättade om skador på en dörr.

- Vi fick larm om att det kan ha skett något, vi vet dock inte exakt vad vid en lägenhet i ett bostadshus, berättar Maria Lavesson vakthavande befäl på Jönköpingspolisen. Vi har hittat vad som kan vara skotthål.

Skedde i måndags

Boende i området berättar för Jnytt att polisen under tisdagskvällen gick runt i huset och knackade dörr och talade med grannar. Enligt polisen så misstänks händelsen ha utspelat sig redan på måndagskvällen.

- Enligt uppgifter från boende så hördes en smäll under måndagskvällen, dock sattes det då inte i samband med någon beskjutning, säger Lavesson. Tommy Thorngren, polisens presstalesperson uppger under onsdagsförmiddagen att man är osäker på när ett eventuellt skott ska ha avlossats.

– Det handlar om ett tidspann mellan klockan 14 och 20.30, säger Thorngren.

Har ni hört den som bor i den aktuella lägenheten?

Annons

- Ja vi har pratat med honom, men lägenhetsinnehavaren är inte intresserad av att prata med oss och han har inte gett oss något som leder oss vidare. Den boende i lägenheten har inte skadats och det finns i nuläget ingen misstänkt.

Söker vittnen

Händelsen är rubricerad som försök till mord. Polisen gjorde en teknisk undersökning i huset under onsdagsförmiddagen.

– Jag kan inte säga något just nu, men vi är färdiga med den tekniska undersökningen och hoppas att den så småningom kan ge svar på våra frågor, menar kriminalteknikern Linda Leiderfors.

Thorngren uppmanar alla som har information om skottlossningen att höra av sig:

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan har hört eller sett något i samband med händelsen. Det kan handla om smällar eller okända personer som befann sig i trappuppgången. Allt är av intresse.

De grannar Jnytt fick tag på, som sov i lägenheten under natten, hade inte hört något.

Vet du mer?