Vid 13.30-tiden kom två män till stugbyn för att hyra en stuga, men ägaren anade omgående att allting inte stod rätt till.
– De tillgrep gods av ägaren men fick ändå hyra en stuga. De lämnade platsen för att återkomma senare. Stugägaren lovade att höra av sig till oss när de var tillbaka, och när vi kom dit gjorde vi husrannsakan i både bilen och stugan. Vi hittade misstänkt stöldgods på båda ställena, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Härledas till inbrott
De båda männen, som är mellan 20 och 30 år gamla och hemmahörande i södra Sverige, greps och togs med till polishuset för förhör. Vid 21.30-tiden hade det inte tagits något beslut ifall de ska anhållas eller friges.
– Det här ärendet är fortfarande i sin linda, men vi misstänker ett stort värde på stöldgodset, säger Mikael Ehne.
Gripandet skedde strax innan klockan 19. Polisen misstänker att stöldgodset eventuellt går att härledas till inbrott som har ägt rum den senaste tiden.

"Stal plånböcker"
På fredagsförmiddagen lämnade polisen ut fler uppgifter om händelsen.
– De båda männen var inne på Statoil på Hyltena och stal två plånböcker som är värda 300 kronor var. De hade hyrt en stuga intill macken och när vi gjorde husrannsakan hittades ett större antal parfymer och mobiltelefoner som visade sig vara oäkta. Det togs i beslag. Vi misstänker att det sedan skulle säljas vidare som äkta, säger Lasse Johansson, presstalesman vid Jönköpingspolisen.
Männen försattes på fri fot sedan de hörts.