Annons

Fakta

HV71–Djurgården 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)Första perioden: 0–1 (3.31) Patrick Thoresen (Matt Anderson),..

Fakta

HV71–Djurgården 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)Första perioden: 0–1 (3.31) Patrick Thoresen (Matt Anderson), 1–1 (17.15) Niklas Hansson (Lawrence Pilut, Mattias Tedenby) spel fem mot fyra.Andra perioden: 2–1 (17.18) Mattias Tedenby (Chris Abbott, Martin Thörnberg).Tredje perioden: 2–2 (5.16) Patrick Thoresen (Matt Anderson, Markus Ljungh) spel fem mot fyra, 3–2 (8.36) Simon Önerud (Lawrence Pilut, Mattias Tedenby) spel fem mot fyra, 4–2 (19.59) Lawrence Pilut.Skott: 28–28 (9–9, 12–10, 7–9).Utv, HV 71: 5x2. Djurgården: 5x2.Domare: Andreas Harnebring, Stockholm och Daniel Winge, Leksand.Publik: 6 628.

HV71 besegrade Djurgården med 4–2. HV:s mål vaktades åter av Fredrik Pettersson Wentzel efter det att Erik Ersberg blev skadad i torsdagens match mot Örebro.
– Det kändes bra, jag var lite rostig i första perioden, jag har ju inte spelat så mycket på senaste tiden, sen kom jag in i det bra. Jag tycker att vi som lag kommer in i det mer och mer också. Till slut vinner vi tajt med rättvist, grymt viktiga poäng.
Fredrik Pettersson Wentzel fick stå på huvudet vid flera tillfällen för att rädda HV71 till segern. Utespelarna var stundtals lite väl gästvänliga mot Djurgården.
– Framför allt i första perioden har vi många turn overs mot oss, deras första mål är turn over och då blir man straffad i den här ligan. Jag tycker vi plockar bort det mer och mer och tillbringar mer tid i deras zon.
Du fick göra en hel del fina räddningar, jag tänker framför allt på två vassa benparader?
– Ja, jo. Det är mitt jobb att rädda puckar, jag får göra allt jag kan för att rädda, jag fick göra några viktiga räddningar i dag, det var kul och skönt.
Hur viktig var segern?
– Otroligt viktig, en av de viktigaste i år, hade vi förlorat i dag hade varit lite mycket poäng att ta igen, lagen vinner hela tiden känns det som. Nu har vi hugg igen och förhoppningsvis kan vi fortsätta vinna.
Vad ska ni göra för att bli mer stabila då?
– Förhoppningsvis nu när det är väldigt viktiga matcher så kan vårt lag gynnas av det och hitta ett sätt att vara bra varje match. Alla har sett att vi har en hög högstanivå, sa Fredrik Pettersson Wentzel.

Skadeläget i laget
Så var det det där med att Erik Ersberg och hans skada.
– Mindre mjukdelsskada från matchen sist. Han har fått köra lite rehab och kommer sannolikt vara med i träning i nästa vecka, sa HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark efter matchen.
Ryan O´Byrne är tillbaka från sin ryggskada i nästa vecka Frostemark räknar med att både han och Adam Almquist som är sjuk ska kunna vara åter i laget nästa match.
Kevin Stenlund kommer av allt att döma också han vara med i full träning nästa vecka.

Hör vad Lawrence Pilut hade att säga efter matchen.

SHL