Annons

Annons

Fakta Chilli

Chili är en familjeägd kedja som startades 2002. Huvudkontoret finns i Göteborg. Totalt har man..

Fakta Chilli

Chili är en familjeägd kedja som startades 2002. Huvudkontoret finns i Göteborg. Totalt har man 23 butiker i Sverige och säljer även varor via nätet.Förra året hade bolaget 250 personer anställda och omsatte 322 miljoner kronor. Förlusten var 7 miljoner kronor.

När Jnytt idag hörde av sig till butiken i Jönköping för att få mer information hänvisade personalen alla frågor till huvudkontoret i Göteborg.
Och på huvudkontoret är det locket på. Ingen ansvarig vill svara på några frågor.
Gunnar Järvhammar, som äger Lustgården Invest AB och som hyr ut lokalen vid Solåsen, är förvånad över beskedet.

”Nya uppgifter för mig”
- Vad säger du? Det hade jag inte en aning om. Det här är helt nya uppgifter för mig som jag måste kontrollera.
- Det finns ett skrivet avtal mellan Lustgården och familjen som äger Chilli. Jag får titta närmare på det här med en gång, säger Gunnar Järvhammar som efter en stund dock erkänner att han inte är helt förvånad.
- Det har väl funnits vissa indikationer. Bland annat är jag förvånad över att man inte marknadsfört butiken i Jönköping mer och satsade hårdare när man öppnade.

Tror på Jönköping
Det var den 22:a maj som Jnytt hälsade på i den nya butiken. Då var tongångarna positiva och personalchefen Linda Holm såg fram mot öppningen.
- Vi har velat komma till Jönköping i många år, det är en bra knutpunkt och handelsstad. Vi tror jättemycket på Jönköping.
Vad beskedet från Göteborgs tingsrätt innebär konkret för butiken i Jönköping och i övriga landet är än så länge oklart.

Miljonbelopp i skulder
I GP skriver man att Chillis ordförande Jack Moell lämnade in en konkursansökan vid Göteborgs tingsrätt.
Skälet var att företaget hamnat på obestånd efter att under senaste året försökt att omstrukturera och göra förändringar för att nå finansiell stabilitet.
”Trots att effektiviserings- och kostnadsbesparande åtgärder har vidtagits har styrelsen denna dag måst konstatera att bolaget är på obestånd”, skriver man i sin konkursansökan.
Enligt tidningen är Swedbank den största fordringsägaren med drygt 20 miljoner kronor, samt därtill bankgarantier till bland andra hyresvärdar. Swedbank har förmånsrätt i konkursen.
Enligt uppgifter finns det konsumenter som riskerar att förlora sina kontantbetalda men ännu ej levererade varor efter konkursen.