Det är ett 2 000 kvadratmeter stort våningsplan med plats för 200 personer som öppnar den 1 februari i Jönköping. I ett pressmeddelande skriver grundarna att syftet är att sammanföra nytänkande människor och digitala bolag för att inspirera till fler samarbeten och spontana möten. Oktay Cimen och Emil Svensson står bakom satsningen.

- GRO36 har under ett års tid formats tillsammans med våra första members och feedbacken från säkert 100 möten och workshops. En lokal med den här typen av områden ger dig snabbt en uppfattning om vad andra håller på med. Det blir enkelt att inleda konversationer, ställa frågor och dela med sig av tankar och erfarenheter. I det mötet finns en underliggande kultur där man uppmuntras att lära av varandra och växa tillsammans, säger Svensson, som tidigare grunda en webbyrå och en sko-startup.

Annons

"Fokus på webbutveckling"

Delägaren Oktay Cimen har erfarenhet av entreprenörskap inom IT- och dokumenthantering. En del i den nya satsningen är att arrangera event och och föreläsningar för hyresgäster och övriga delar av näringslivet.

- Den här typen av satsningar under rådande digitaliseringsvåg är många inte minst i storstäderna, men en utmärkande del för GRO36 är mjuka värden så som hållbarhet och integration, där ambitionen är att involvera flera instanser i projektet genom att bland annat erbjuda internships med fokus på webbutveckling med mera, säger Cimen i en kommentar.


Foto: Pressbild