Annons

I april dömde Jönköpings tingsrätt en 43-årig man till 18 års fängelse och utvisning för mord. Det var 22 november förra året som mannen knivhögg sin fru till döds framför parets två gemensamma barn. Förutom mord dömde tingsrätten mannen för sex fall av misshandel mot barnen.

Kort förhandling

Mannen överklagade domen till Göta hovrätt, som skulle ha tagit upp fallet under två dagar den här veckan. Men det blev en kort förhandling. Mannen hade nämligen återkallat flera av punkterna i sitt överklagande. Därför var det bara det som gällde utvisningen som togs upp.

– Min klient har genomgående erkänt gärningen han är dömd för och accepterat att svensk praxis ser ut så här, säger mannens försvarsadvokat Bertil Tengberg till SVT Nyheter Jönköping.

Annons

”Vet inte hur situationen ser ut”

Mannen vill inte bli utvisad till Eritrea av rädsla för repressalier, men åklagaren Frida Noldin håller fast vid att det är korrekt att utvisa mannen.

– Han kommer sitta i fängelse i många år och vi vet inte hur situationen ser ut i Eritrea då. Det får prövas i samband med ett frisläppande, säger hon till SVT.