Nu är det klart att det blir åtal mot de båda männen den 21 mars i Jönköpings tingsrätt. Det skriver JP.se.

Jnytt har tidigare skrivit att polisens utredning är klar och att det är dags för de båda åklagarna Adam Rullman och Jessica Andersson att väcka åtal.

Får se vad som händer!

- Utredningen är inne i slutskedet. Sedan får vi se vad som händer, om det blir ett åtal eller inte, sa Rullman till Jnytt.

Det blir ett åtal. De två männen är båda på sannolika skäl misstänkta för mord på en man i 40-årsåldern som hittades i en fastighet i Tovrida i början av november. Efter obduktionen stod det klart att mannen varit död en längre tid.

Annons

– Det är sannolikt att båda kommer att åtalas, men vi vill inte uttala oss om misstankegraden är lika stark mot båda männen. Än så länge har inte åtal väckts och då går vi inte in på uppgifter i utredningen, säger Jessica Andersson.

Stängda dörrar

Häktningsförhandlingar mot mannen i 50-årsåldern hölls tidigare bakom stängda dörrar. Det gjorde även häktningen mot mannen i 60-årsåldern. Tingsrätten beslutade då att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åklagaren ansåg ocksåatt det finns risk att de misstänkta kunde undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra sakens utredning. Därför belades båda med särskilda restriktioner.

Hur mordet har gått till är ännu oklart. Men uppgifter som kommit fram under utredningen säger att mannen blev skjuten i ansiktet.

– Det är konstaterat att det är ett mord. Obduktionen gav de svar vi väntade på, har Stefan Sundling, chef för polisens utredningsgrupp för grova brott tidigare sagt till Jnytt.