3-4 mot Dalen, 4-5 efter förlängning mot AIK – och nu 3-4 mot Karlstad. Mullsjö har på en vecka åkt på tre raka uddamålsförluster och bara tagit en av nio möjliga poäng.
− Den här matchen var en repris av matchen mot Dalen. Vi hamnade i underläge med 4-1 och fick jaga. Det känns irriterande att vi är nära ännu en gång och att vi inte får med oss poäng, säger Mikael Hill.
Karlstad lade grund till segern i första perioden, då man gick ifrån till 3-0 innan Mullsjö reducerade genom Sebastian Palmqvist.
− I första var de det bättre laget. Deras spelare hade bra fart på fötterna och hade många bra avslut. Vi borde ha bjudit upp bättre och varit mer kompakta. Vi blev för framtunga och gick bort oss när vi gick upp med för mycket folk, menar Hill.

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganKarlstad IBF-Mullsjö AIS 4-3 (3-1, 1-0, 0-2)Målskyttar, Karlstad: C..

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganKarlstad IBF-Mullsjö AIS 4-3 (3-1, 1-0, 0-2)Målskyttar, Karlstad: Christian Persson, Tom Colling, Daniel Palm Gonzalez, Simon Sjögren.Mullsjö: Sebastian Palmqvist, Kim Ganevik, Petter van Keppel.Publik: 674, Colorama Arena.

Fick mål bortdömt
Andra perioden innehöll bara ett mål – och det gjordes av Karlstad som därmed utökade ledningen till 4-1.
− Det började vippa över till vår fördel, men vi gjorde inte mål på de chanser vi skapade. Vi fick ett mål bortdömt eftersom domarna ansåg att Emil Kihlblom slog på deras målvakt, något vi inte höll med om, säger Hill.
I tredje perioden handlade det mesta om Mullsjö, som reducerade till 4-2 genom Kim Ganevik och 4-3 genom Petter van Keppel. Men när det sista målet kom återstod det bara 18 sekunder av perioden.
− I tredje var det spel mot ett mål. Men vi har inte det rätta stämmet i vårt anfallsspel just nu. Alla våra tre mål i dag kom efter att vi petat in bollen framför mål, vi får verkligen kriga för våra mål, konstaterar Hill.

”Det vänder snabbt”
Mullsjö är trots allt kvar som fyra i tabellen, men avståndet ner till nian Helsingborg är bara tre poäng, och då har skåningarna en match mindre spelad.
− Det kommer schaktningar i säsongen när vi inte får mål och poäng, och där är vi nu. Det är bara att kravla sig upp. Jag är inte det minsta orolig. Det vänder snabbt, det är bara att kolla hur jämn serien är. Vårt försvarsspel är bra, däremot finns det en del vi behöver jobba med i anfallsspelet.
Mot Karlstad gjorde backen och tidigare lagkaptenen Adam Fransson comeback eftersom både Kim Hadelund och Kasper Hedlund dras med skador. Men comebacken ser bara ut att bli tillfällig.
− Adam bidrar alltid med bra jobb och stark defensiv. Han spelade i de två första perioderna och höll nollan då. Vi drog en chansning och frågade om han ville spela i dag. Men det är sagt att det bara var den här matchen som gällde eftersom han har sitt jobb där han reser mycket, säger Mikael Hill.