Niondeplacerade AIK, som saknade flera spelare, fick bästa möjliga start på matchen. Redan efter 26 sekunder gav Karl-Johan Iraeus gästerna ledningen på en spelvändning. AIK fick sedan spela fem mot tre i en minut och 35 sekunder och då räddades Mullsjö av målvakten Jonathan Larsson, som sattes på prov direkt i sin första superligamatch.
– Jag fick göra en bra räddning där, och det var förstås skönt, säger Jonathan Larsson, som värvades från division 1-laget Borås tidigare den här säsongen som ersättare för Anton Lindkvist.
Efterhand handlade det mesta om tabelltrean Mullsjö, som vände 0-1 till 3-1 innan första perioden var slut. David Gillek kvitterade på en spelvändning, Isaac Rosén ordnade tvåan efter att bollen letat sig i mål på ett slumpartat sätt och Sebastian Palmqvist utökade ledningen när han bara hade att skicka bollen i mål efter att AIK pressats tillbaka i planen.

Debuterande målvakten Jonathan Larsson gjorde flera bra räddningar när hans Mullsjö AIS förlorade med 4-5 efter förlängning mot AIK. Foto: John Marthinson
"Det är skönt att ha debuterat, nu vill jag spela mer", säger Jonathan Larsson efter sin första SSL-match. Foto: John Marthinson

Kontroll på matchen
I det läget såg Mullsjö att ha bra kontroll på matchen. Men hemmalaget kom inte alls upp i samma nivå i andra perioden, stod för många misstag på planen och tappade 3-1 till 3-3. AIK hade de flesta chanserna, reducerade genom Patrik Hagberg och Robin Landberg stod för kvitteringen.
Så långt var Jonathan Larsson Mullsjös bäste spelare i matchen, debutanten hamnade i händelsernas centrum och fick göra flera bra räddningar.
– I andra perioden stod han för ett antal kvalificerade räddningar som räddade oss kvar i matchen. Han gjorde en bra match och kommer undan med beröm godkänt, säger tränaren Mikael Hill.
Mullsjö spelade upp sig i tredje perioden, hade flera bra chanser men lyckades inte få bollen i mål. Ett tillbakapressat AIK valde att ta timeout när drygt elva minuter var spelade och strax därefter tog bortalaget ledningen genom Patrik Hagberg, som hittade en lucka vid första stolpen.

”Ska inte få hända”
– Jag trodde att han skulle dra den på bortre, så det var smart gjort. Jag gled ut för långt, säger Larsson om 3-4-målet.
Mullsjö fick spela powerplay i slutminuterna, och då kvitterade Kevin Lundgren när han rakade in en retur.
– I tredje perioden såg det stundtals bra, vi skapade tillräckligt men hade inte spetsen i anfallen. Jag är trots allt nöjd med en poäng efter att vi satt oss i en dålig sits, säger Hill.
I förlängningen såg Oskar Hagberg till att bonuspoängen hamnade hos AIK. Bollen nådde ut till Hagberg efter ett inslag i ena hörnet av planen.
– Det ska inte få hända. Det var bra gjort av AIK, men mindre bra av oss, suckar Larsson, som fick nöja sig med en poäng trots en bra match mellan stolparna.
– I slutet av säsongen kan den här poängen vara viktig, men just nu känns det inte bra.

Två backar klev av
Både Kasper Hedlund, som dras med ljumskproblem, och Kim Hadelund, som ådrog sig en lårskada under matchen, tvingades kliva av mot AIK. Om de båda backarna finns med mot Karlstad på onsdag får bli en senare fråga.
– I båda fallen är det osäkert om de kan vara med, men till den matchen lär vi få tillbaka Emil Kihlblom, säger Mikael Hill.
För Jonathan Larsson gäller det att fortsätta utvecklas och ta upp konkurrensen med Benjamin Löfdahl.
– Han är riktigt duktig, så det är svårt för mig att slå mig in. Jag är bara 20 år och det är inte nu jag ska vara som bäst, jag har fortfarande allt att lära. Men det är skönt att ha debuterat, nu vill jag spela mer, säger han.
En debut som helt klart gav mersmak.

JnyttTV. Hör vad en kritisk Henrik Olofsson säger och se highlights från matchen:

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganMullsjö AIS-AIK IBF 4-5 SD (3-1, 0-2, 1-1, 0-1)Målskyttar, Mullsjö..

Fakta

Innebandy, Svenska SuperliganMullsjö AIS-AIK IBF 4-5 SD (3-1, 0-2, 1-1, 0-1)Målskyttar, Mullsjö: David Gillek, Isaac Rosén, Sebastian Palmqvist, Kevin Lundgren.AIK: Patrik Hagberg, 2, Karl-Johan Iraeus, Robin Landberg, Oskar Hagberg.Publik: 1 265, Nyhemshallen.

AIK