Annons

Växjö ledde med 2-1 i matcher inför måndagskvällens drabbning sedan lagen vunnit sina hemmamatcher. Nu bröts den sviten, och det var Mullsjö som fick se sig besegrat i Nyhemshallen.

– Vi har inte så mycket att be för. Vi gjorde ett försök men fick inte in bollen, det var tydligt att den studsade mot oss, suckar Isaac Rosén.

Det blev en jämn första period med böljande spel och chanser åt båda håll. Isaac Rosén gav Mullsjö ledningen efter ett solomål i numerärt underläge, men Växjö utjämnade till 1-1 senare i perioden.

– Det är skit samma när det slutade som det gjorde. Det var ett gott mål men som det slutade hjälpte det inte, säger Rosén om sitt första mål i matchen.

Heta känslor

Andra perioden innehöll en hel del heta känslor ute på planen, och det var tätt mellan utvisningarna. Växjö gjorde 2-1 precis efter att Mullsjö blivit fulltaligt och 3-1 i powerplay. Mullsjö reste sig och svarade med att komma ikapp till 3-3. Sebastian Palmqvist noterades som målskytt vid 2-3-målet men bollen gick i mål via Växjöspelaren Markus Jonssons fot. 3-3 satte Pelle Tarenius när han drog till på volley från nära håll. Gästerna återtog dock ledningen och ledde med 4-3 efter två spelade perioder.

Annons

Matchfakta

Innebandy, SM-semifinal, match 4:7

Mullsjö AIS-Växjö IBK 4-6 (1-1, 2-3, 1-2)

Målskyttar, Mullsj..

Matchfakta

Innebandy, SM-semifinal, match 4:7

Mullsjö AIS-Växjö IBK 4-6 (1-1, 2-3, 1-2)

Målskyttar, Mullsjö: Isaac Rosén, 2, Sebastian Palmqvist, Pelle Tarenius.

Växjö: Niklas Ramirez, 3, Markus Jonsson, 2, Robin Mourujärvi.

Publik: 1 425, Nyhemshallen.

Växjö leder med 3-1 i matcher.

Mullsjö fick ett gyllene läge att kvittera när Växjö fick en spelare utvisad. Hemmalaget missade flera målchanser och i stället kunde bortalaget utöka ledningen på en spelvändning i boxplay.

Isaac Rosén gav hemmalaget nytt hopp när han krigade in 4-5-målet i målgården. Mullsjö hade mycket boll och tryckte på för ett kvitteringsmål. Chanser saknades verkligen inte, men 52 skott på mål resulterade bara i fyra fullträffar. Laget var ineffektivt och uppträdde naivt med boll under hela matchen. Det blev kostsamt.

”Ska bara tillbaka hit”

– Det känns som att många väntar på en växel innan det är för sent. De är där och bryter, och det är frustrerande att vi inte kan växla upp, konstaterar Isaac Rosén.

Västgötarna tog timeout efter 18.37 och plockade ut målvakten Benjamin Löfdahl i hopp om att få till en kvittering. Det slutade med att Växjös Niklas Ramirez gjorde sitt tredje mål i matchen fram till 6-4.

Växjö leder nu med 3-1 i matcher, och det betyder att Mullsjö måste vinna tre raka matcher om det ska bli SM-final. Matchserien går vidare i Fortnox Arena på onsdag kväll.

– Vi ska bara tillbaka hit, det finns inget annat. Jag tror på det. Vi har alla möjligheter. Men det känns surt att förlora när vi har de lägen vi har, säger Isaac Rosén.

– Det går inte att tycka synd om sig själv. Om vi krigar och fortsätter sätta hög press tippar det över till oss, det är jag helt övertygad om. Vi säger efter tre förluster att det beror på oss, men någon gång måste vi justera och göra det som krävs.

Vad är det ni måste justera?

– Det är småsaker. Vi låter deras energispelare få energi genom att ge dem bollen och vi utmanar fel spelare. Dessutom låter vi dem vinna boll i vår egen zon. Vi måste ha kvalitet med bollen.

Läs mer: "Vi kan så mycket bättre"

JnyttTV. Hör vad tränaren Andreas Elf säger om matchen.