Det här blir andra gången som Mullsjö spelar en match i Kinnarps Arena. I november 2015 tog laget emot Warberg, och den matchen sågs av 2 451 åskådare. Den noteringen hoppas man slå nu.

– Jag känner inte till det exakta biljettläget eftersom vi använder oss av HV:s biljettsystem, men det ligger någonstans runt 2 000. Vi siktar i första hand på att slå siffran från förra matchen, och jag tror att det hamnar någonstans mellan 2 500 och 3 000, säger Mattias Gustafsson, marknadsansvarig i MAIS, till Jnytt.

”Ser ut att bli tufft”

När planerna presenterades sade Gustafsson att det är en besvikelse om publiksiffran inte överstiger 3 000 personer. Men dit ser det ut att bli svårt att nå.

– Det ser ut att bli tufft, men det är inte omöjligt. Fler är bortresta på sportlovet än vi trodde, men samtidigt är det under det sista dygnet som vi säljer flest biljetter, säger Gustafsson på torsdagseftermiddagen.

Hur stort är intresset för matchen?

– Det är lite större än förväntat från föreningssidan, men lite svalare bland allmänheten. Vi har sålt tio procent fler föreningsbiljetter än förra gången, vi har fått iväg fler biljetter där än vi trodde.

På det sportsliga planet står viktiga poäng och placeringar på spel för båda lagen inför det kommande slutspelet. Mullsjö är trea i tabellen på 49 poäng och Pixbo, som har en match mindre spelad, återfinns på sjätte plats med 45 pinnar.

Närmar sig drömgräns

I Mullsjös lag närmar sig David Gillek en magisk poänggräns. Lagkaptenen står på 498 poäng och behöver bara två poäng till för att komma upp i 500, något som knappt 20 spelare har lyckats med.

– Vi vill skapa en folkfest för alla åldrar och fånga stora delar av regionen. Portarna öppnar upp för after work klockan 17.00 och vi kommer att ha utställare, kids corner med innebandyrelaterade sysselsättningar, hoppborg och en hel del annat kul före och under match, säger Pernilla Bernhardsson, ordförande i MAIS, i ett pressmeddelande.

Jnytt livechattar från matchen med start klockan 19.00.