Annons

Matchfakta

Innebandy, SM-semifinal 5:7

IBF Falun-Mullsjö AIS 4-3 (1-2, 2-1, 1-0)

Målskyttar, Fa..

Matchfakta

Innebandy, SM-semifinal 5:7

IBF Falun-Mullsjö AIS 4-3 (1-2, 2-1, 1-0)

Målskyttar, Falun: Omar Aldeeb, 2, Johan Samuelsson, Alexander Galante Carlström.

Mullsjö: Sebastian Palmqvist, Isaac Rosén, Tim Braillard.

Publik: 2 108, Jalas Arena.

Falun vidare med 4-1 i matcher.

Mullsjö har stått för några slätstrukna insatser på bortaplan under det pågående SM-slutspelet. Men den här gången stod västgötarna upp på ett betydligt sätt.

Annons

Mullsjö, som var tvunget att vinna för att säsongen inte skulle vara slut, fick en riktigt bra start på matchen och drog ifrån till en 2-0-ledning sedan Sebastian Palmqvist och Isaac Rosén gjort varsitt mål. Falun kom inte alls upp i samma nivå som i tidigare matcher men reducerade trots allt till 1-2 senare i första perioden.

Tidigt i andra perioden gick Mullsjö upp i en ny tvåmålsledning när Tim Braillard hittade rätt med ett direktskott. Men Falun reste sig och hämtade upp underläget via två snabba mål.

3-3 stod sig fram till matchklockan stod på 7.32 i tredje perioden. Då satte Faluns Omar Aldeeb det matchavgörande målet med ett backhandavslut som letade sig i mål.

Mullsjö flyttade fram positionerna i slutminuterna och tryckte på för en kvittering. Men gästerna fick aldrig till något mål och det betyder att säsongen tog slut i semifinal för tredje året i rad.

”Gav allt för varandra”

– Det är tomhet så klart. Det var inte riktigt så här vi hade tänkt att resan skulle sluta, säger Isaac Rosén.

– Vi gav allt för varandra och för klubben, och jag är sjukt stolt över grabbarna. Vi förtjänade mer men till slut vann ändå det bättre laget

I dag känns det som att ni föll med flaggan i topp.

– Jag håller med. Vi har haft det kämpigt på bortaplan hela slutspelet, men i dag var det vi som styrde matchen. Det är en stor besvikelse att vi åker ut.

Vad saknades i dagens match?

– Det som har genomsyrat hela slutspelet. Vi slarvar och de får göra enkla mål på oss. De var mer kyliga när det väl skulle avgöras. De har spelare som har varit med i de här lägena förr.

Vad har ni sagt till varandra efteråt?

– Vi har inte fått fram mycket ord, utan det har varit tungt. Vi är några som hoppar av tåget, och det var meningen att vi skulle fira framgång tillsammans. Det blev semifinal men inte mer. Men jag är stolt över att jag har tillhört Mullsjö.

Tror på ljus framtid

Ja, det här blev Isaac Roséns sista match i karriären. 32-åringen meddelade för några veckor sedan att de här slutspelsmatcherna skulle bli hans sista framträdanden på innebandyscenen innan han lägger klubban på hyllan.

– Det var inte så här jag såg framför mig att det skulle sluta. Jag gav allt jag hade och jag hoppas att det syntes. Jag vill alltid bidra men det har varit ett kämpigt slutspel för egen del, jag gav allt men det ville inte lossna, säger han.

Är ditt beslut definitivt?

– Ja, det är det. Det är så många aspekter, jag måste betala tillbaka till min sambo och vår son. Dessutom är kroppen slut.

Isaac Rosén tror på en ljus framtid för det lag och den klubb som han nu lämnar.

– Jag ser inga hinder för den här gruppen. Nu sätts en ny prägel, och det är en grupp som är hungrig på att vinna. De senaste åren har vi pressat stormakterna men det har inte varit tillräckligt, säger han.