Annons

Mullsjö förlorade med 3-5 i den första SM-kvartsfinalen i Nyhemshallen i fredags och var därför i behov av en seger för att inte hamna i underläge med 0-2 i matcher.

Det blev vinst till slut – men det var stor dramatik innan avgörandet föll.

Matchfakta

Innebandy, SM-kvartsfinal, match 2:7

Linköping IBK-Mullsjö AIS 5-6 SD (2-3, 1-1, 2-1, 0-1)

Målsky..

Matchfakta

Innebandy, SM-kvartsfinal, match 2:7

Linköping IBK-Mullsjö AIS 5-6 SD (2-3, 1-1, 2-1, 0-1)

Målskyttar, Linköping: Tobias Gustafsson, 2, Oskar Hovlund, Eric Björk, Matej Jendrisak.

Mullsjö: Johan Nygårdh, 2, Pelle Tarenius, Kim Ganevik, Daniel Gidske, Henrik Olofsson.

Publik: 1 745, Linköpings sporthall.

1-1 i matcher.

Matchen gick till förlängning, där bortalagets Henrik Olofsson blev matchvinnare när matchuret stod på 2.15. Målet kom efter ett frislag där bollen styrdes i mål av en hemmaspelare.

– Vi vinner på vår bredd, att vi kör på mycket folk. Vi saknade våra poängbästa spelare David Gillek och Sebastian Palmqvist, som sjukanmälde sig, men i stället kommer det in nya gubbar och levererar. Jag tror att vår träningskvalitet avgör. Vem som helst kommer in och gör det bra, säger Andreas Elf.

”Väldigt svårt mentalt”

Annons

Mullsjö tog ledningen tre gånger i första perioden och var i ledning med 3-2 efter de inledande 20 minuterna. Sedan utökade gästerna ledningen till 4-2 bara tre sekunder in i andra perioden. Hemmalaget reducerade senare i perioden, men några minuter in i tredje perioden drygade Mullsjö ut ledningen till 5-3. Linköping reste sig på nytt, reducerade till 4-5 och kvitterade till 5-5 när det bara återstod en dryg minut av ordinarie tid efter att ha tagit ut målvakten.

– I slutet på matchen blev vi lite mer defensiva med boll och lite passiva i tanken. De tryckte ner oss men vi gjorde det relativt bra, säger Elf.

Mullsjö reste sig som sagt och utjämnade till 1-1 i matcher.

– Det blir lite klurigt när man tappar ledningen i slutet på matchen. Det är väldigt svårt mentalt att vända på det igen. Det vet alla som idrottar, men vi har inte haft problem med det. Vi har snackat om att vi ska våga, säger Elf, som konstaterar att den här matchen skilde sig från den i fredags.

Ingen längre frånvaro

– De bjöd upp lite mer till spel den här gången, de är mer tajta på bortaplan. Det blev mer öppet och vi hade fler spelvändningar som en följd av att det var mer ytor. Det var en relativt jämn match och jag är nöjd med att matchbilden blev hafsig. De fick springa mycket och det är bra eftersom de har stora och tunga spelare.

Andreas Elf tror inte att det blir någon längre frånvaro för David Gillek och Sebastian Palmqvist, utan räknar med att båda är med i match tre som spelas i Nyhemshallen på tisdag.

– Vi har en bred trupp och känner oss riktigt starka. Vi kommer att trumma på med kvalitet tack vare vår bredd. Jag tror att vi kommer att växa in i den här i matchserien, vi kommer i alla fall hålla samma nivå hela tiden, säger han.