December månad hade fram tills annandagen inte varit någon bra månad för Mullsjö AIS. Men i årets sista match skulle det bli seger när Växjö kom på besök.

- Det var skönt att avsluta året med en bra match, säger Johan Nygårdh till Jnytt.

Växjö gjorde matchens första mål efter drygt fem minuter i den första perioden. Hemmalaget skulle dock vända på steken och leda med 2-1 i första pausen, detta genom mål av Viktor Wibring och Jesper Kivipaasi.

- De tar ledningen, men efter det tar vi över och gör vår bästa match spelmässigt för säsongen. Vi gör nio framåt och släpper in fyra, varav två var mål som studsade på enga gubbar och in, säger Nygårdh.

Snabbt ryck i andra

Mellan 2:35 och 3:26 i den andra perioden ökade Mais på till 5-1 och kopplade ett järngrepp om matchen. Växjö var uppe till 6-4 en bit in på tredje perioden, men då gjorde Mullsjö återigen tre snabba mål och stack ifrån till 9-4, som också blev slutresultatet.

Annons

- Nu måste vi ta med oss varför vi gör en bra match, det handlar om att vi jobbar hårt i försvaret, resonerar Nygård, som stod för ett mål och två assist.

- Det har känts bra de senaste matcherna, mot Helsingborg blev det inga poäng men vi spelar bra idag igen. Vi gör det vi ska som tredjefemma, idag gör vi tre mål dessutom men annars handlar det om att vi ska skapa bra förutsättningar för första- och andrafemman.

Dubbla matchstraff i slutsekunderna

I slutsekunderna blev det dubbla matchstraff när det blev lite stökigt. David Gillek fick två minuter för hårt spel och matchstraff. I Växjö fick Johan Roos fem minuter för hårt spel och Jesper Sankell fick matchstraff även han.

- Det blev lite tjafsigt, men jag tror domarna tog upp det röda kortet för att det skulle lugna ner sig, säger Nygårdh, som gillade matchbilden och den rivalitet som finns mellan lagen.

- Det är mycket känslor när vi möts och det är så här det ska vara.


Foto: David Wreland

Mullsjö AIS - Växjö IBK 9-4 (2-1, 4-1, 3-2)

Målskyttar Mullsjö: Sebastian Palmqvist, ..

Mullsjö AIS - Växjö IBK 9-4 (2-1, 4-1, 3-2)

Målskyttar Mullsjö: Sebastian Palmqvist, David Gillek, Erik Olofsson, Jesper Kivipaasi, Emil Kihlbom, Isaac Rosén, Victor Wibring, Anton Vestlund, Johan Nygårdh

Publik: 1 145