Innebandy, Svenska Superligan

Mullsjö AIS-FC Helsingborg 9-5 (0-2, 3-1, 6-2)

Målskyt..

Innebandy, Svenska Superligan

Mullsjö AIS-FC Helsingborg 9-5 (0-2, 3-1, 6-2)

Målskyttar, Mullsjö: Rikard Eriksson, 2, Anton Vestlund, David Gillek, Isaac Rosén, Kim Ganevik, Daniel Gidske, Tobias Utterberg, Emil Kihlblom.

Helsingborg: Daniel Sebek, 2, Jonathan Nilsson, Linus Nordgren, Mika Kohonen.

Publik: 808, Nyhemshallen.

Mullsjö AIS fick segerjubla för andra gången den här säsongen när Helsingborg besegrades med 9-5 i Nyhemshallen. Bilden är en arkivbild.
Foto: David Wreland

Efter segern i derbyt mot Jönköping blev det bara sammanlagt en poäng i bortamatcherna mot Pixbo och Linköping. Därför var det ett revanschsuget Mullsjö som tog emot obesegrade Helsingborg.

Västgötarna fick dock en tuff start på matchen och var i underläge med 0-2 efter första perioden.

– Det var en trevande start, det kändes som att det var energilöst från båda lagen. Helsingborg gjorde båda sina mål på frilägen efter misstag från oss, säger Rikard Eriksson.

Annons

Segerryck i tredje

Mullsjö fick utdelning i andra perioden, då 0-2 snabbt förvandlades till 3-2 efter mål från nyförvärven Anton Vestlund och Rikard Eriksson innan lagkaptenen David Gillek såg till att hemmalaget var i ledning. Helsingborg kvitterade senare i perioden, vilket betydde att ställningen var 3-3 inför de avslutande 20 minuterna.

– Det kändes som att vi byggde upp något i omklädningsrummet. Vi pratade om att ha tålamod och fick utdelning. Det var inte så att vi ändrade på något direkt spelmässigt, konstaterar Eriksson.

Matchen stod och vägde i början av tredje perioden, men när Kim Ganevik satte 5-4 efter 7.38 var det början på segerrycket. Mindre än tre och en halv minuter senare stod det plötsligt 8-4 på resultattavlan.

– Det berodde mest på att de började tappa bollar och att vi var heta när lägena dök upp. Vi gjorde mål på våra chanser, säger Eriksson, vars lag till slut vann med 9-5.

”Gjorde en bra match”

En efterlängtad seger utan tvekan.

– Vi har haft en trevande start, och det gör förstås att det känns skönt med en vinst. Det hade inte varit någon panik om vi förlorat, men det är alltid en energiboost när vi vinner. Vi spelade med mer tålamod och med ett lägre försvar. Det gjorde att vi inte gav bort så mycket chanser, säger Rikard Eriksson.

Nyförvärvet från Warberg var helt klart delaktig i segern, gjorde 2-2 i andra perioden och 7-4 i tredje.

– Det kändes bra för egen del, och det är alltid skönt för självförtroendet att göra mål. Jag gjorde en bra match och får ge mig själv en liten klapp. Det har varit lite stelt för hela laget, men i dag kunde vi slappna av mer, säger han.