Annons

Tabelltvåan Växjö och tredjeplacerade Mullsjö gör upp om en finalplats i bäst av sju matcher. Den första spelas i Fortnox Arena i Växjö på måndagskvällen.

– Vi vet var vi har dem, och det är tvärtom också. Det kommer återigen bli schackspel. Vi är inne i det och känner oss jäkligt redo. Vi är varma och hade kunnat spela match redan i lördags om det hade varit så, säger tränaren Andreas Elf.

Annons

Växjö vann sin kvartsfinalserie mot Pixbo i fyra raka matcher, medan serien mellan Mullsjö och Linköping avgjordes i en sjunde och avgörande match som spelades så sent som i fredags. Där gick västgötarna segrande med 8-7 efter stor dramatik.

– Trots att vi vann till slut känner jag att vi inte riktigt fick träffen i matchserien. Vi pendlade lite för mycket och har mer i oss. Vi lär oss på vägen och utvecklas. Jag räknar med att vi inte har gjort årets bästa match än, säger Elf.

”Våra gubbar är fräscha”

Mullsjö får tillbaka Kim Ganevik, som var avstängd i de två sista kvartsfinalmatcherna på grund av en spottloska. Däremot saknas Elias Isaksson fortsatt på grund av skada.

– I kvartsfinalserien drogs vi med magsjuka i truppen, spelare kräktes både innan och under matcherna. Det var struligt, men vi är ett bra kollektiv och våra gubbar är fräscha, säger Andreas Elf.

Mullsjö och Växjö möttes tre gånger i serien, och kronobergarna gick segrande vid samtliga tillfällen.