Annons

Mullsjöbon, som dömdes för det brutala mordet på ett äldre par i Mantorp som begick 11 juni 2017, har tidigare påstått att två kriminella män begick morden. Morden har beskrivits som mycket brutala, då paret bland annat fick ansiktena tejpade och halsarna avskurna.

I rätten framgick det att Mullsjöbon fantiserat om att döda någon, men det har aldrig gått att fastställa varför just det äldre paret i Mantorp mördades. Det har inta framkommit att Mullsjöbon ska ha haft någon koppling till paret. Mannen ska inte heller vara dömd för något liknande brott tidigare.

Polisen lyckades koppla Mullsjöbon till mordet då hans DNA hittades på en ovanlig tejp på brottsplatsen och polisen lyckades spåra köpet av tejpen till Mullsjöbon. Mannen greps sedan av polisen i bostaden i Mullsjö där han bodde med familjen.

Annons

Ska reda ut allt

I ett brev till Expressen skriver han att han är medveten om att han beskrivits som en ”bestialisk psykopat” i media. Han skriver i brevet att han brottats mycket med att förstå "varför han gjorde som han gjorde". Han skriver att han ”begick brott”, men att han inte vet varför.

”Inte ens jag vet det. Vad driver någon till att mörda två människor? Sen hovrätten har jag mer eller mindre erkänt mig skyldig. Så jag har insett vidden av mitt brott, men jag håller fortfarande på och mentalt reder ut vad som hände i Mantorp”, skriver han till Expressen och förklarar att han behöver tid att reda ut allt och att han nu har all tid i världen och att han också sagt detta till exet två veckor efter domen i hovrätten.

Erkänt för polisen

I ett pressmeddelande framgår det nu att Mullsjöbon har erkänt mordet även för polisen. Polisen ska ha mött Mullsjöbon i fängelset under måndagen.

– Domen är redan avkunnad av Göta Hovrätt men vi valde att träffa honom för att höra vad han hade att berätta. Ur ett brottsofferperspektiv kan det vara viktigt för anhöriga att om möjligt få mer information, säger Gunilla Broman, spaningsledare för utredningen, i ett pressmeddelande.

Mullsjöbon har sagt till polisen att han saknar koppling till brottsplatsen och offren och att det var en slump som gjorde att mordet skedde just där. Huset låg skyddat och på en geografiskt bra plats för att skyndsamt kunna ta sig därifrån. Den aktuella dagen hade han för avsikt att begå brott men det var oklart vilken typ av brott.

Impulsive handling

När det kommer till det dödliga våldet så har 24-åringen medgett att han var medveten om att tejpningen och det skärande våldet vid brottstillfället skulle döda paret. Han beskriver det dödliga våldet som en impulsiv handling som uppstod vid brottstillfället.

– Det här är en berättelse som stämmer till stora delar med vad som framkom under förundersökningen, säger Gunilla Broman.

Anhöriga ska vara underrättade.

Detta har hänt

Den 12 juni 2017 hittades en 62-årig kvinna och hennes 70-årige man mördade i sitt hus uta..

Detta har hänt

Den 12 juni 2017 hittades en 62-årig kvinna och hennes 70-årige man mördade i sitt hus utanför Mantorp. De hade bundits med en ovanlig tejp och det var oklart om något stulits. Polisen drog i gång en omfattande mordutredning.

15 september 2017 greps 24-åringen efter att polisen upptäckt att mannen hade köpt den kombination av tejp som användes för att binda paret. 24-åringens DNA hade också hittats på brottsplatsen. 24-åringen, som är ostraffad sedan tidigare, har hela tiden nekat till brott under de 14 förhör som hållits med honom. Totalt har över tusen förhör hållits med olika personer med anledning av dubbelmordet. Förundersökningen omfattar över 4 000 sidor.

13 februari 2018: Åklagaren väcker åtal.

9 maj 2018: Tingsrätten meddelar att Mullsjöbon är skyldig. Påföljd fastställs senare till livstids fängelse.

29 maj 2018: Mullsjöbon överklagar tingsrättens dom.

13 juli 2018: Hovrättsförhandlingarna avslutades i Göta hovrätt och försvaret yrkade då på att mannen skulle släppas på fri fot.

25 juli 2018: Hovrätten fastställer domen.

3 december 2018: Mullsjöbon skriver själv om händelsen i ett brev till Expressen och erkänner där att han begått brott.

17 december 2018: Mullsjöbon erkänner dubbelmorden för polisen.

Läs även:

Relaterat: Ny rättegång efter brutala morden
Relaterat: Han överklagar livstidsdomen
Relaterat: Därför namnger vi inte Mullsjöbon
Relaterat: Döms till livstid: "Ren avrättning"
Relaterat: Dubbelmordet: Det kan bli straffet
Relaterat: ”Mullsjömördaren var oberörd”
Relaterat: Dubbelmordet: I dag kom domen
Relaterat: Åklagaren: Döm 24-åringen till livstid
Relaterat: Huvudfrågan i rätten - när dog paret?
Relaterat: Nya uppgifter om dubbelmordet
Relaterat: ”Mördarna hotar familjen”
Relaterat: "Har fantiserat om att döda"
Relaterat: Mördade paret fick halsarna avskurna
Relaterat: Mordåtalet mot Mullsjöbon dröjer
Relaterat: 40-tal ska höras om dubbelmordet
Relaterat: Mullsjöbon kan inte förklara DNA-träff
Relaterat: Fåordigt runt mordmisstänkt
Relaterat: Åtal dröjer i Mantorpsmorden
Relaterat: Mullsjöbons DNA på mordplatsen
Relaterat: ”Misstankarna har stärkts”
Relaterat: Man gripen för dubbelmordet