Annons

Vecka sju är det som vanligt sportlov i Jönköping och det arrangeras en rad aktiviteter i kommunen. Här listar vi några.

Upptech har öppen verkstad under hela veckan i det de kallar för "Hjärncellen" där det bland annat går att tillverka ett tekniskt pyssel. En annan aktivitet som går att göra varje dag på lovet och utgår från Upptech är att mata vinterfåglar.

Vid flera tillfällen under veckan erbjuder Wetterbygden Basketball barn mellan 6-9 år att spela basket med klubbens elitspelare i olika sporthallar. Det går att idrotta även i Norrahammar, för Tabergsdalens Tennisklubb arrangerar vinterlovscup för killar på måndagen och tjejer på tisdagen, tävlingarna avgörs i Berglagshallen. Det går också att spela tennis på Racketcentrum när Jönköpings Tennisklubb har öppet hus den 12-14 februari då alla mellan 6-12 år får spela gratis tennis.

Annons

Sportlovsfiske i Rogbergasjön

Ölmstad ridskola arrangerar en hästskötarkurs på tisdagen och torsdagen som inte kräver någon föregående vana. På torsdagen och söndagen är det horse make over och hinderbygge när hästarna ska göras i ordning för hoppning och hinder ska byggas.

Sportfiskarna och Jönköpings Sportfiskeklubb arrangerar sportlovsfiske vid Rogbergasjön på tisdagen.

Förutom nämnda aktiviteter har kommunen en lista med saker att göra på sin hemsida.

Som vanligt går det även att åka skridskor på flera håll i kommunen. Här finns en lista på alla tider för allmänhetens åkning.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app