Annons

Ingen behöver sitta sysslolös under vecka 44, när barn och ungdomar är lediga från skolan. Aktiviteter som passar såväl yngre barn som tonåringar anordnas i hela Jönköping. Bibliotek, fritidsgårdar, museer, simhallar, sporthallar och föreningslokaler bjuder på roligheter från morgon till kväll.

Böcker och monsterfest

Läsandet, berättandet och skivandet får extra mycket plats på biblioteken i Jönköping när det blivit dags för Läslov. Veckan fylls med spännande, roliga och lustfyllda berättelser i olika former. Efter att Stadsbiblioteket släckt sina lampor den 2 november blir det Monsterfest för alla barn i årskurs 4-6, där det utlovas allt ifrån skräckhistorier till tatueringsstudio och disco.

Annons

— Det blir ruskigt kul, hälsar Sara Klaesson från kultur- och fritidsförvaltningen genom ett pressmeddelande.

Musik som går på djupet

Även Stadsgårdsfesten för alla ungdomar, samt av ungdomar, intar Råslätt den 2 november. De vill lysa upp höstmörkret med schysst häng, foto, dans, poesi och härlig musik av bland annat lokala talanger som Flavours Crew och Lil Zing. Men det stora dragplåstret är Göteborgsrapparen Vi Vem. Han lämnade droger och destruktivitet för svensk hiphop som förkastar det snabba och ytliga.

— Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda en så bra huvudakt under Stadsgårdsfesten, men bäst blir ändå sällskapet, alla kommer att vara där! menar Dani Mardini, verksamhetssamordnare på Stadsgårdens fritidsgård, i ett uttalande.

Några av aktiviteterna kräver föranmälan och kostar en liten slant.

Listan med tider och platser för hantverk, resor, skapande och dylikt finner ni här.

Listan med tider och platser för sport, idrott och bad finner ni här.

Listan med tider och platser för film och festivaler finner ni här.