J-Södra kunde i förra omgången, hemma mot Landskrona, säkra fortsatt spel i superettan. Idag hade laget således ingen större press vilandes på axlarna.
Men J-Södra verkar kunna spela både med och utan press när det kommer till säsongens absolut sista matcher. Idag var inget undantag. J-Södra slog GAIS med 1-0 på en vattenskadad plan på Gamla Ullevi efter att den unge talangen Edin Hamidovic fått hoppa in med 20 minuter kvar. På sin allra första bolltouch kunde han peta in en retur och avgöra matchen till de, för dagen, gulklädda J-Södra.
– Det var bara till att gå in och ha kul, vi hade styrt spelet och varit det bättre laget, säger Hamidovic, som sedan beskriver sitt allra första mål i superettan.
– Daryl (Smylie) skjuter från över 20 meter och jag fullföljer löpningen på returen och kan peta in den.

Fakta

Fotboll, SuperettanGAIS-J-Södra 0-1 (0-0) 0-1 (72) Edin Hamidovic.Publik: 2 331, Gamla Ullevi.

Jny..

Fakta

Fotboll, SuperettanGAIS-J-Södra 0-1 (0-0) 0-1 (72) Edin Hamidovic.Publik: 2 331, Gamla Ullevi.

Jnytt-ligan3: Daryl SmylieHar varit lagets bästa spelare de senaste matcherna och så även idag. Styr på mittfältet och ligger nästan bakom allt i offensiv väg.

2: Fredric FendrichGör en jättebra match och har verkligen imponerat när han fått ligga i den släpande positionen bakom Tommy Thelin de senaste matcherna.

1: Jesper MannsDen stora talangen fick chansen från start och som han tog den. Kom med bra upp i anfallen från sin högerbacksplats och defensiven var aldrig riktigt att oroa sig för. Var mycket nära att få göra mål.

Annons

Strul med tröjnumret
Edin Hamidovic fortsatte sedan att vara i centrum. För efter målet i den 72 minuten började numret på tröjan att lossna, vilket tillslut tvingade J-Södra till ett byte i slutminuterna. Edin skrattar när det kommer på tal.
– Min tröja, nummer sex, var inte klar så vi fick tejpa dit numret innan matchen och när jag sedan gjorde målet så började det att lossna så då fick jag springa till bänken där Svante (Bengtsson, materialförvaltare) försökte tejpa dit ett nytt, men det åkte bara bort igen, säger han och fortsätter:
– Men det var ganska lugnt. Jag visste att vi skulle vinna ändå.
Tränaren Mats Gren berättar om situationen.
– Igår, när jag tog ut truppen, kom vi på att hans tröja inte fanns upptryckt och då blev det panik. Så vi försökte tejpa på ett nummer, men det höll ju inte så himla länge, förklarar han.
Dramatiken till trots så lyckades J-Södra hålla ledningen och vinna matchen, efter övertygande spel.
– Vi gör en jättebra spelmässig insats och vinner väldigt rättvist. Men sedan tycker jag att vi borde ha vunnit med större siffror, säger Södra-tränaren.

”Längre sommaruppehåll”
Segern var J-Södras fjärde raka, vilket innebär att man skriver klubbhistoria. Laget har aldrig under de åtta åren i superettan mäktat med att ta så många segrar i rad.
– Jag vet inte vad det är, men vi kanske måste ha ett längre sommaruppehåll, för vi kommer ju alltid igång så sent på året, säger Gren skämtsamt.
Då kontraktet var säkrat redan innan matchen så gav Mats Gren många yngre förmågor chansen. Bland annat så fick Dijan Vukojevic, Jesper Manns och Anton Cajtoft samtliga chansen från start.
– De unga gjorde det väldigt bra. Anton (Cajtoft, målvakt) gör det mycket bra därbak och både (Jesper) Manns och Dijan (Vukojevic) gör pigga insatser. Dessutom så kommer Edin (Hamidovic) in och gör det jättebra, berömmer Gren.
Jnytt tog ett snack med Anton Cajtoft efter matchen, som gjorde det mycket bra och höll nollan i sin första superettan-match någonsin.
– Otroligt skönt att få göra debut och få hålla nollan direkt! Säger Cajtoft, som fick beskedet att han skulle starta tidigare under morgonen.

Vill vara kvar i laget
– Jag fick veta det på matchsamlingen imorse och tänkte att det bara var att gå ut och släppa loss och köra på. Det kändes väldigt roligt att få chansen, förklarar Cajtoft, som menar att detta ger mycket för framtiden.
– Självförtroendet får sig självklart en boost, sedan så är det väldigt kul att kunna visa att man är att räkna med på den här nivån.
Både Edin Hamidovic och Anton Cajtoft sitter på utgående kontrakt. Men de är båda väldigt positiva och håller sina tummar för en förlängning.
– Jag hoppas verkligen att jag får vara kvar, för det är det jag vill. Jag har varit väldigt skadedrabbad i år, men nästa år är förmodligen mitt, säger Hamidovic, som ändå menar att det handlar om att vara ödmjuk och om att fortsätta att jobba på hårt.
 Anton Cajtoft:
– Jag har inte snackat med klubben än, men jag hoppas att jag får ett nytt kontrakt för jag vill absolut vara kvar.