Annons

Assyriska IK vann division tre i stor stil och nu har lagbygget inför föreningens första säsong i division två kommit igång. Idag blev Tomas Hansson klar för klubben. Hansson och lagets tränare Andreas Tegström har haft kontinuerlig kontakt under säsongen, både privat och fotbollsrelaterat.

– Han ringde efter säsongen och sa att han var sugen på att hjälpa Assyriska och då var det inget att tveka på. Vi vet vad han håller för klass och svårtränad är han inte heller, sa Tegström.

Vad bidrar han med?

Annons

– Han bidrar med allt. När han är på träning är han en ledare och sen är han en fantastiskt bra spelare som kommer passa utmärkt in i vår syn på fotboll.

Förra säsongen valde Hansson att inte spela någon fotboll alls.

- En stor anledning till det var att motivationen inte riktigt fanns, av många olika anledningar. Kan jag inte ge en klubb 100 procent vill jag inte vara där.

Andreas Tegström, Michell Haidari, Jesper Ritheim och Eddie Avdic är exempel på andra före detta HFF-spelare som numera är tränare eller spelare i föreningen. På dagens presskonferens var förutom Tegström även Haidari på plats. Att just de två finns i föreningen menar Hansson har viss betydelse för klubbvalet.

– Det innebär en trygghet för mig och jag hoppas att de känner samma sak. I månt och mycket är det därför jag väljer detta, men samtidigt har klubben en bra filosofi och är på uppgång. Det finns en bra drivkraft i föreningen, sa Hansson.

Inför kommande säsong hoppas Assyriska få in 4-5 nyförvärv. Tegström säger att det handlar både om att bredda och spetsa truppen.