Annons

10 maj presenterades Victor Ejdsell av sin nya klubb HV71. Men bara några dagar senare skrev han på ett kontrakt med NHL-klubben Nashville Predators.

Kontraktet är ett så kallat entry level contract, som ges till alla nykomlingar i NHL. Ejdsells ålder, 21, innebär att kontraktet blir två år långt.

Ejdsell har hela tiden varit tydlig med att han vill spela i SHL kommande säsong. Nashville har dock velat ha honom i sin organisation redan nu.

”Behöva mycket matchning”

Under klubbens nyss avslutade utvecklingsläger försökte general manager David Poile och AHL-laget Milwaukees Admirals coacher att ändra Ejdsells inställning. Det rapporterar nwt.se.

– De sa att de helst ville att jag skulle åka över och spela för dem direkt. Men det är ju inte så konstigt. De tror på deras program, där spelarna går genom AHL för att sedan hamna i Nashville. De har bevisat ett par gånger tidigare att det fungerar, säger Ejdsell till tidningen.

Annons

– De tror att jag kommer behöva mycket matchning på liten rink, vilket jag skulle få i Milwaukee, innan jag förhoppningsvis är redo för Nashville en vacker dag.

Lät sig inte övertalas

Victor Ejdsell lät sig inte övertalas.

– Jag har hela tiden haft inställningen att jag behöver ett år till i Sverige. Mest för att vara redo mentalt än rent hockeymässigt. Jag har bott i Värmland i hela mitt liv och tagit små steg genom hela karriären: Viking, Sunne, Karlstad och Karlskoga. Jag har ju inte varit någon annanstans. Det kommer vara en bra utmaning för mig att komma till Jönköping och vara där ett år. Jag tror att det är rätt steg för mig, säger han till nwt.se.