Annons

Under veckan som går har HV71 två spelare utanför truppen som är med i träning. Erik Brännström och Jesper Fast. Trots att laget börjar spela ihop kedjor, backpar och special teams-enheter, finns det plats för NHL-spelarna. Forwarden Jesper Fast tycker det är kul att vara med.

- Det är bara denna veckan jag fick frågan att vara med på. Jag är bara glad att vara här så får vi se vad som händer nästa vecka, säger Fast, som även tränat lite med bland annat Niklas Hjalmarsson och David Ullström, som varit på is.

- Jag var med där några gånger och var inte helt ringrostig innan jag gick på här. Men det är skillnad på att få vara med i ett lag.

Jesper Fast berättar att han rehabat under sommaren och nu börjar trycka på mer och mer.

- Laget har varit på is ett tag och jag försöker hänga på dem så gått det går. Det är kul att kunna förbereda sig och få lite tempo i kroppen innan man drar över dit.

Annons

Hur lång tid tar det att komma upp i rätt tempo?

Fast i kamp med Robin Figren.
Foto: Erik Boström

- Det är klart, nu åkte vi ut tidigt redan i april och det var ett tag sedan vi var på is. Det tar ett tag att få igång fötter, händer och så där. Nu är det fortfarande tre veckor till vårt camp börjar och jag känner ändå att jag är bra med.

"Jag gillar att följa HV71"

Under passen med HV71 har Jesper Fast kunnat konstatera att det är en spännande och revanschsugen grupp spelare. Han medger även att han försöker hänga med i SHL-hockeyn så gått det går även när han är på andra sidan Atlanten.

- Jag ser de matcherna jag kan. Ofta kommer jag hem efter träningen, äter och sätter mig och kollar ett par perioder om jag hinner. Jag gillar att följa HV och det var nog här jag utvecklades som mest förmodligen.

Under föregående säsong fick Jesper Fast en allt större roll och spelade även ett par matcher med ett "A" på tröjan. Detta då han var assisterande lagkapten. Nu gör klassiska New York Rangers en omstart med ny tränare, Fast ser fram emot ett spännande år.

- Det fick lite sämre för laget och vi trejdade bort många äldre spelare och föryngrade laget lite. Det är ungefär samma lag som vi börjar med nu, men det är några nya in som kan ta plats. Det blir en utmaning för oss, men vi är exalterad. Även om vi slår ur underläge så går man aldrig in till en säsong utan att tro på slutspel.

Jesper Fasts NHL-klubb New York Rangers gör en omstart med ny tränare.
Foto: Erik Boström