Annons

Annons

Förra säsongen fick Edin Hamidovic både träna och spela i Jönköpings Södra. Det blev totalt ett mål i Superettan för talangen, men trots det valde J-Södra att inte förlänga hans kontrakt.
– Jag är besviken, jag har jobbat hårt och krigat på hela tiden så det är klart att man är besviken, sa Hamidovic till Jnytt i november.
Nu, tre månader senare, står det klart att Hamidovic spelar i division 1-laget Skövde AIK kommande säsong. Talangen har skrivit på för ett år med klubben, men det var inte alls säkert att det skulle bli något.
– Vi tog kontakt för ungefär två-tre veckor sedan, men då sa deras sportchef att de hade spikat truppen. Deras tränare ringde mig dock för någon vecka sedan och ville att jag skulle komma och provträna, och jag spelade en internmatch där det gick bra och nu ska jag skriva på i morgon, säger Hamidovic.

Hyllar Thelin och Wandenby
Samtidigt passar 20-åringen på att hylla sin gamla tränare i J-Södra, Jimmy Thelin.
– Skövde spelar på samma sätt som vi spelade med Jimmy Thelin i Södra, det vill säga ett spelande lag med samma tänk. Jimmy och Skövdes tränare Charbel Abraham känner varandra och spelar en liknande fotboll, det var en av anledningarna till att jag valde Skövde.
– Jimmy har betytt väldigt mycket för mig som fotbollsspelare, det är han som har lagt min fotbollsgrund och jag är väldigt tacksam gentemot honom för det, säger Hamidovic som fortsätter med att hylla Roger Wandenby i J-Södra.
– Roger har alltid varit som en extrapappa för mig. Han har alltid hjälpt mig när det behövts.
Sedan Hamidovic lämnade J-Södra i november har han hållit igång med division 3-laget Assyriska IK, och om det inte hade blivit något med Skövde så hade han nog hamnat i Assyriska.
– Om jag inte hade hittat någon klubb i division 1 så hade jag nog skrivit på för dem. Jag vill tacka dem för att de har hjälpt mig på vägen och låtit mig träna med dem. Jag tror och hoppas att de vinner division 3, säger Hamidovic.

”Viktigt med speltid”
Hamidovic kommer pendla fram och tillbaka mellan Skövde och Öxnehaga, men det ser han inte som något problem. Inte heller att han tar ett steg ner i seriesystemet är något som oroar honom.
– Ibland är det viktigt att ta ett steg ner för att ta två steg upp. I min ålder är det viktigt att få mycket speltid och jag kommer göra allt för att få så mycket speltid som möjligt i Skövde.
– Jag tror att jag med mina offensiva kvalitéer kan bidra med mycket, men det gäller att vara ödmjuk och jobba hårt så kommer framgångarna.