I Andreas Brännströms första match i Superettan som huvudtränare för Jönköpingslaget väntade Varberg hemma på Stadsparksvallen.

J-Södra kom till spel med fyra raka serieförluster, men den trenden skulle komma att brytas på måndagskvällen. Det började dock inget vidare, och hemmaspelarna såg lite vilsna ut i sin nya spelmodell. Varberg skapade lite tryck, vaskade fram en hörna och tog ledningen efter sex minuter. Sist på bollen var Nahom Netabay som lyfte bollen i nät.

Efter målet vaknade J-Södra, och det med besked. Fredric Fendrich sköt i stolpen i vad som var startskottet på lagets bästa minuter på mycket länge. Då hade vi spelat 12 minuter. I matchminut 23 var ställningen 2-1. Först kvitterade Erik Moberg när han tryckte in en hörna. Ledningsmålet kom efter ett mönsteranfall på högerkanten. Fendrich slog en tunnelpassning till Jesper Svensson som slog in ett inlägg, det mötte Daryl Smylie perfekt och nickade in bollen bakom en maktlös Matt Pyzdrowski.

Annons

- De överraskade oss med rakt spel och vi blev tagna på sängen. Vi såg ut som ett "W" i backlinjen och det var inte lätt att försvara sig, sa Varbergs tränare Joakim Persson på presskonferensen.

- Vi har en 20-25-minuters period där vi blir som en urkraft. Smylie vinner mycket boll, Fidde har ett friläge. Tommy har två bra chanser och Orlov något, menar Andreas Brännström.

J-Södra jublar efter ett av lagets fyra mål mot Varberg.
Foto: David Wreland

J-Södra fortsatte ösa på och skapade ytterligare chanser. Mot slutet av halvleken avtog dominansen och matchen jämnade ut sig. Men att J-Södra ledde i paus var fullt rättvist.

Kvitterat på billig straff

Efter drygt tio minuter av den andra halvleken fick Varberg en något billig straff. Alexander Jallow sprang ner en motståndare i straffområdet och domaren blåste av. Nahom Netabay skickade in bollen i mål.

- Straffen går att diskutera, men det blir tungt mentalt. Det är jag mest nöjd med, att vi med två mål mot i tunga lägen ändå orkar kämpa på, säger Andreas Brännström.

Men det var inget som stoppade J-Södra. Tio minuter efter straffen vann J-Södra boll på mitten, en snabb passning hittade Tommy Thelin i djupled. Kaptenen spelade fram Jakob Orlov som rullade in 3-2.

J-Södra hade kontroll på resterande del av matchen och när Tommy Thelin gjorde 4-2 efter en rejäl försvarsmiss var matchen definitivt avgjord. Resultatet innebär att den fyra matcher långa förlustsviten är bruten.

Jnytt-TV: Tommy Thelin om matchen och presskonferensen med lagens tränare.

Matchfakta

J-Södra-Varberg 4-2 (2-1)

Målskyttar J-Södra: Erik Moberg, Daryl Smylie, Jakob Orlov, T..

Matchfakta

J-Södra-Varberg 4-2 (2-1)

Målskyttar J-Södra: Erik Moberg, Daryl Smylie, Jakob Orlov, Tommy Thelin.

Varberg: Nahom Girmai Netabay 2

Varningar J-Södra: Alexander Jallow, Tommy Thelin, Sebastian Crona, Erik Moberg

Publik: 1 598, Stadsparksvallen