Annons

Det var en riktig ödesmatch som avgjordes på Råslätts IP under onsdagskvällen, JB var piskat att vinna för att ha en realistisk chans att hålla sig kvar i Allsvenskan. Och laget tog också ledningen i matchen när Jimmie Magnusson gjorde mål på straff.

Gästerna vände på steken och tog ledningen med 2-1, innan Daren Richardson kvitterade till 2-2 och gav nytt hopp till hemmalaget. Åby/Tjureda skulle dock kliva ifrån till 2-4 innan paus och det blev matchavgörande.

Föll ihop i andra

Annons

För i den andra halvleken föll JB ihop totalt, särskilt under den sista halvtimmen då 3-5, istället blev 3-9.

– Det är en besvikelse såklart, det är fruktansvärt tungt och vi kommer inte alls upp i nivå idag, säger lagkapten Josef Sollenby.

Sollenby, som tätt efter matchen hade svårt att analysera vad som gått fel.

– Det finns mycket egentligen, som du säger är det tätt inpå nu. Inget specifikt så, vi kommer inte riktigt upp i nivå och sätter inte passningar. Vi hittar inte det där extra.

Förlusten innebär att säsongen med största sannolikhet slutar med nedflyttning för Jönköping Bandy. I teorin finns det fortfarande en ytterst liten chans att laget kan rädda kontrakt, men då ska Åby/Tjureda falla ihop totalt och JB måste vinna sina bägge matcher stort. Sollenby medger att det nog är kört att hålla sig kvar.

– Det kan man väl säga. Allt kan hända, men det är väl i stort sett kört.

JB