Annons

I ett pressmeddelande skriver Jönköpings slalomklubb att frivilliga har ställt upp dygnet runt för att bemanna snökanonerna och göra den kommunägda backen åkduglig inför nästa veckas sportlov.

Föreningen är såklart mer än glada över att backen kommer vara öppen.

Annons

– Vi behöver inte hymla med att vi är stolta över att lyckas hålla kommunens backe öppen för kommunens invånare under sportlovet, kommenterar Anders Permeklev, sekreterare i Jönköpings slalomklubb.

– Nu väntar man bara på alla sportlovslediga och hoppas de får riktigt härliga dagar i backen, fortsätter han.

Den som letar efter andra aktiviteter under veckan behöver inte leta länge. Kommunen arrangerar tävlingar och annat under hela lovet, som till exempel legobygge med proffs, poetry slam, final i Minimellon och även föreningsaktiviteter.

– Vi jobbar för att barn och unga ska ha en bra fritid, med möjlighet att alla ska kunna ta del av aktiviteter och träffa vänner. Lika viktigt är det att vi ger utrymme och förutsättningar för eget skapande och med möjlighet att påverka sin fritid. Under sportlovet är det extra mycket aktiviteter på fritidsgårdar, bibliotek och anläggningar, säger Mia Carlsson, föreningsutvecklare på kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

På kommunens hemsida finns hela veckans program.