– För de flesta av oss "vanliga dödliga" är det förstås inte möjligt att betala det priset. Naturligtvis är det få som har möjlighet att betala de summorna, men de människorna finns, sa Johan Sethberg den gången.

355 kvadratmeter

Nu är villan såld. Huset på 355 kvadratmeter med sju rum och kök, som innehåller gästhus, lusthus och hamnhus med möjlighet att bada och fiska egna kräftor var lockande för många när den kom ut till försäljning i juni. Tomten var rymlig på 6.433 kvadratmeter.

Under onsdagen blev försäljningen av villan i Ulfsbo i Trånghalla klar, något som Jmini var först att berätta.

Men vad priset landade på vill inte Johan Stenberg berätta.

Annons

Hemligt pris

- Jag har lovat säljare och köpare att det får stanna mellan dem. Men både säljare och köpare är nöjda med affären, säger han.

Jnytt kan dock avslöja vad villan såldes för. Enligt Hemnet såldes fastigheten för 16.250.000 kronor, vilket betyder 3,750.000 kronor under begärt pris.

Villan som uppfördes i början av 1900-talet av konstnären Carl Christian Christensen ägdes senast av Peter Hult. Intresset har varit stort och till slut handlade det om ett tiotal intressenter som var mer angelägna av att köpa. Villan köptes till slut av ett par från Stockholm.

- Det är en av de dyraste villorna som har sålts i Jönköping, säger Johan Stenberg.