Annons

Anrika Slottsvillan i Huskvarna har varit ute till försäljning i två och ett halvt år. Nu har den fått nya ägare. Vilka det är är dock inte känt.

- Det kan jag inte kommentera av respekt till de nya ägarna, det får de göra själva. Men både de och vi är nöjda med affären, det säger Joakim Jungåker som tillsammans med sin sambo Madelene Winberg ägt den stora villan, till JP.se.

Paret Rydberg köper inte villan

Paret Elin och Mikael Rydberg från Huskvarna har drivit Slottsvillans hotell- och konferensverksamhet det senaste året. Men det är inte de som är de nya ägarna.

Annons

- Nej, säger Mikael Rydberg till Jnytt. Vi har ju drivit stället i drygt ett och ett halvt år och vårt kontrakt går ut den sista juni, då kommer de nya ägarna att ta över driften.

Hur känner ni inför det?

- Vi har ju hela tiden vetat om att Slottsvillan varit till salu, och det är klart att vi kanske gärna hade fortsatt. Det har varit väldigt roligt och det har gått bra, vi har haft gäster från hela världen. Det har varit spännande att kunna göra något för Huskvarna och sätta orten på kartan.

Paret Rydberg är engagerade socialdemokrater och båda kandiderar till kommunfullmäktige vid valet i höst. Elin Rydberg har tidigare varit kommunalråd i Jönköping. Om det blir politiskt arbete eller en liknande hotellverksamhet efter sommaren är dock oklart.

– Vi får se vad som händer, säger Mikael Rydberg. Men jag kan inte sticka under stol med att det vi gjort här på Slottsvillan har gett mersmak. Tanken på att göra något liknande med Huskvarnakoppling i framtiden är spännande.

Inspirerad av engelsk arkitektur

Slottsvillan byggdes 1896 av Wilhelm Tham som var disponent på Husqvarna vapenfabrik. Den är ritad av arkitekt Fredrik Sundbärg och eftersom han var väldigt inspirerad av den engelska arkitekturen för de högre stånden så för Slottsvillan tankarna till Downton Abbey.

Det finns gott om plats 900 kvadrat och 21 rum. De nuvarande ägarna som ägt villan i sedan 2007 har restaurerat huset både interiört och exteriört. Prislappen var satt till 15 miljoner kronor. Vad de nya ägarna betalat är oklart.