Efter nästan två veckors tränings- och matchuppehåll samlades idag J- Södras trupp för träning på Odensberg.

- Det är kul att va tillbaka och träffa gänget igen. Man har saknat dem, lite grann i alla fall, skrattar Fredric Fendrich.

Framöver kommer laget träna och förbereda sig inför Höstsäsongens första match i Superettan mot Helsingborg, den 29:e juli.

- Det blir full fokus på träning och spelidé, och att gnugga på alla detaljer vi fokuserar på. Att utveckla laget hela tiden, säger Fendrich till Jnytt.

J-Södra ligger just nu på en tionde plats i tabellen. Med 15 matcher spelade har laget samlat in 19 poäng. Spelet har överlag blivit bättre hela tiden för laget, vilket Fendrich hoppas fortsätter:

- Jag hoppas att vi kan få bra resultat. Att vi utvecklas och strävar uppåt hela tiden. Vi visade många gånger i våras vad vi kan och vad vi går för, det ska vi visa mer i höst.

Annons

Fendrich har varit skadad under delar av vårsäsongen men känner sig nu reda för att spela hela hösten.

- Det känns bra. Ser fram emot att hålla mig skadefri hela hösten här så jag kan vara med och bidra. Nu känns jag bra i kroppen, det blir bättre och bättre för varje träning.

Thelin spelklar

Tommy Thelin som varit borta stora delar av säsongen på grund av en axelskada tränar nu så gott som fullt med laget. Han förväntas vara spelklar till träningsmatchen mot Östers IF den 20:e juli.

- Tanken är att jag ska gå in mot Öster, det är min absoluta förhoppning. Jag tror att jag kommer känna av axeln hela året, men det ska vara så pass läkt att jag ska kunna köra fullt, säger Thelin till Jnytt.

Det har varit en lång tid av rehab för lagkaptenen som han beskriver som mycket kämpig.

- Det har varit en tuff tid. Speciellt när man inte har haft så mycket skador tidigare. Jag har ju inte kunnat vara med fullt på träningar och stått vid sidan av på match så nu är det otroligt skönt att vara tillbaka på riktigt.

Se video när lagets tränare Christer Persson berättar om att vara tillbaka i träning och tiden framöver.