Annons

I våras uppträdde Sabina Ddumba och ett tiotal kollektioner visades upp för publiken inne på Spira. Lokalen var fullsatt och showen var en stor succé.

Under senvåren tillsattes Cajsa Rimås och Ellinor Lönnström som projektledare. De la en grund för 2017 års upplaga under sommaren och i början av terminen tillsattes de 22 personer som tillsammans nu utgör hela teamet

Idag börjar uppladdningen för våren när marknadsföringen för höstens första event, temareleasen, startar.

– Jag förstod inte hur stort projektet var när jag tackade jag, på ett positivt sätt! Det är så mycket man kan utmana sig själv med och det är så fantastiskt roligt. Men det är nervöst för släppet. Det är ju något vi gått och jobbat med i nästan sex månader, säger Lönnström.

– Samtidigt vet vi att det kommer gå bra, men vi är nervösa! fyller Rimås i.

Annons

Förutom själva modeshowen i vår kommer det, precis som förra året, hända en hel del saker under tiden fram till dess. Releasefest för temat på restaurang Vy 21:a november startar allt för att följas av modellcastingen efter nyår och innan själva modeshowen även Spring Day.

– Modellcastingen är öppen för alla i Jönköping som vill bli modeller eller prova på. Vi söker folk med utstrålning som känner att de vill visa kläder, säger Lönnström.

– Precis, det spelar ingen roll att man ska vara enligt ”modellmåtten” utan vem som helst kan söka. Så länge du har en glimt i ögat är du välkommen att söka, menar Rimås.

Hur kommer vårens upplaga skilja sig från den förra?

– Spring är ju en stomme som består från år till år. Men vi försöker hitta de små detaljerna, vi vill sprida ut det mer på skolan, och ha lite småevent här och där, säger Lönnström.

Även om det är långt kvar till eventet faktiskt går av stapeln så är mycket redan bestämt.

– Ganska mycket är ändå planerat, vi har satt en bas innan sommaren och nu under tiden har vi utvecklat det med hela teamet, Vi har ett mål och vet vart vi ska, säger Rimås.

– Vi har en stadig grund att stå på men det finns utrymme att lägga till saker, säger Lönnström.

Spring Inspiration firar i år 20 år, kommer det synas?

– Absolut, det kommer vi spinna på, men jag vet inte hur mycket vi kan säga än! Ställ oss den frågan om några veckor så kan vi svara på det! säger Rimås med ett skratt.