Annons

Normalt sett stänger krogarna klockan två på helgerna, men tre gånger om året – påskafton, juldagen och nyårsafton – har man möjlighet att ansöka om att ha öppet en timme längre.

Bongo/APT, Harrys, Karlssons, O´Learys, Centrum, Solsidan och Velvet Lounge har ansökt om att få ha öppet till klockan tre nu på lördag, något de också har beviljats tillstånd för.

Annons

Men det innebär att de kommer ha öppet till klockan fyra eftersom påskafton i år sammanfaller med omställningen till sommartid.

”Helt upp till dem”

– Det innebär i praktiken att de har öppet en timme längre eftersom det går över till sommartid, så det är inget dramatiskt i detta. Hade det fortfarande varit vintertid hade de haft öppet till tre, säger Lars Bergstrand, chef på tillståndsenheten inom Jönköpings kommun.

Det hör inte till vanligheterna att övergången till sommartid sker under påskhelgen, och därför har kommunen försökt vara tydlig med vad som gäller.

– Det var några år sedan senast, och då gjorde vi på samma sätt. Nu tror jag att det dröjer länge innan det sker igen, säger Bergstrand.

Om krogarna verkligen kommer ha öppet till klockan fyra kan Lars Bergstrand inte svara på.

– Jag vet inte det. Det är helt upp till dem, säger han.