Annons

Mats Siljehult är verksamhetschef vid Wetterhälsan och han ser samarbetet som något positivt för alla inblandade. Han säger i ett pressmeddelande att alla som uppsöker primärvården inte behöver undersökas fysiskt för att bli diagnostiserade och att möjligheten till digitala läkarbesök sparar tid.

Min doktor

Min doktor är en vårdcentral för alla över 18 år med ett svenskt BankID. Läkarna har alla sv..

Min doktor

Min doktor är en vårdcentral för alla över 18 år med ett svenskt BankID. Läkarna har alla svensk läkarlegitimation och företaget är en registrerad vårdgivare som omfattas av hälso- och sjukvårdslagen, personuppgiftslagen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen.

Annons

– Genom att erbjuda digitala läkarbesök frigör vi tid både för patienten som slipper lämna hemmet eller jobbet för att åka till vårdcentralen, och för oss på vårdcentralen som får mer tid över för de patienter som verkligen behöver fysiska läkarbesök.

Behöver ett BankID

Det digitala läkarbesöket börjar med att patienten loggar in på wetterhalsan.mindoktor.se med sitt BankID från en mobil, surfplatta eller dator, men du behöver inte vara listad hos Wetterhälsan för att använda den digitala vårdcentralen. När du är inloggad får du beskriva dina besvär och svara på anpassade frågor. Informationen skickas till läkare som försöker svara inom en timme, dock senast fyra timmar efter att informationen skickats in.

Det kan hända att patienten måste bifoga bilder eller gå och lämna prover för att läkaren ska kunna ställa diagnos. Henrik Kangro är specialistläkare och medicinskt ansvarig på Min Doktor.

– Jag är övertygad om att digital vård är framtiden för alla delar av sjukvården. Det finns många fördelar med att hjälpa patienter i ett tidigt skede, säger han i ett pressmeddelande.