Vintern närmar sig, så även jul och lucia, vilket betyder att årets glöggsäsong är här. Ofta kan man hitta glögg med lite speciella smaker, som lussekatt, pepparkaka, saffran, ja, listan kan göras ganska lång. Det finns också glögg som är lite mer innovativa med sina lite galna smaker, som till exempel hallonlakritsglögg eller delicatoboll.

I år har Saturnus i ett samarbete med Grenna Polkagriskokeri tagit fram en glögg med smak av polkagris.

Annons

– Saturnus kom med idén, de gör nya smaker vart år och i år var det dags för polkagris. Tillsammans tog vi fram samarbetsformen, etikett och smak, säger Sofia Petersson på Grenna Polkagriskokeri.

– Vi har även valt att lansera en polkagris med glöggsmak som ett kul komplement men det är glöggen som efterfrågas mest.

Polkagrissmaken är i år väldigt populär då både pepparkakstillverkare och chokladtillverkare lanserar produkter med smak av just polkagrisen.

Är det första gången glögg görs med polkagrissmak?

– Så vitt jag vet är det så men det kan naturligtvis ha funnits tidigare, det är ju en ganska harmonisk kombination detta med kryddig glögg och fräsch pepparmyntssmak.

Enligt Sofia Petersson har responsen och intresset varit väldigt stort.

– Vi har redan nu sålt dubbelt så stor volym än det vi budgeterat och ser att förfrågningarna fortsätter att komma in. Även flaskans utseende har fått positiv respons, snygg enkel och inbjudande och att glöggen smakar fantastiskt bra gör att detta kommer att bli en riktigt hit tror vi.