Minoo Akhtarzand har varit landshövding i Jönköpings län i fem och ett halvt år.

Vad har varit det bästa med ditt uppdrag?
- Entreprenörsandan. Människor i Jönköpings län är målmedvetna och förverkligar alla sina idéer. Folk vill engagera sig och bidra - vilket gör att man lyckas med det man åtar sig. Det är nyckeln till framgång och samverkan är vår ledstjärna.
- Det är roligt att jag fått möjligheten att vara landshövding i ett sådant län, säger Akhtarzand, , som dagen till ära fick sitt porträtt upphängt på Länsresidenset. Ett porträtt som sedan kommer att hänga på Länsstyrelsen med resten av Jönköpings landshövdingar genom tiderna.
- Det har inte ens torkat än, säger konstnären Monica Lindroth.
Hon har målat av porträttet från ett fotografi och slutförde de sista justeringarna i går.
- Det är ett ärofyllt uppdrag och jag är jätteglad att jag fick det, säger Monica, som faktiskt debuterar med sitt första porträtt - av just Minoo Akhtarzand.
Från och med den 1 februari tar Minoo sig an sitt nya uppdrag som landshövding i Västmanland.

Hon är vikarie
Många kom för att avtacka Akhtarzand under torsdagen på Länsresidenset i Jönköping. På plats fanns även Anneli Wirtén, som kommer att vara vikarierande landshövding i Jönköping från och med den 1 februari.
- Jag kommer att hålla driften och verksamheten uppe och det blir buisness as usual. Det känns bra att jag fått ett så stort förtroende av regeringen, säger Wirtén.

Många kom för att avtacka Minoo under torsdagen då Länsresidenset höll öppet hus. Foto: Caroline Eriksson
"Det känns vemodigt" Foto: Caroline Eriksson
Minoo Akhtarzand har varit landshövding i Jönköpings län i fem och ett halvt år. Nu går hon över till sitt nya uppdrag som landshövding i Västmanland. Foto: Caroline Eriksson
Anneli Wirtén tar över rollen som vikarierande landshövding. Foto: Caroline Eriksson
Monica Lindroth är konstnären som ligger bakom porträttet på Akhtarzand. Foto: Caroline Eriksson