Annons

Mormor Magdas glass, den lokala glassproducenten från Taberg, satsar under sommaren på glassbutik i city. Glassföretaget hade för två år sedan en glassvagn i centrala Jönköping, men förra år blev det av olika anledningar ingen försäljning i city.

Men nu är det dags igen. Mormor Magda kommer på fredag nästa vecka att öppna en pop-up butik på Barnarpsgatan i Crazy Horse tidigare lokaler.

- Det har gått jättefort. Jesper Steen (vd på Jönköping City, reds anm) och Castellum som äger fastigheten kom med förslaget i början av förra veckan, vi var och tittade på lokalen i onsdags och ställde in en glassbox. Nu är planen att vi ska öppna på fredag, säger Angela Håfström grundare och marknadsansvarig på Mormor Magda.

Sökt en central lokal

Efter glassvagnen i Hamnparken så har företaget länge velat ha en butik i centrala Jönköping.

Annons

- Ja vi har letat efter en lokal där det finns vatten och el och den här lokalen passar perfekt, säger Håfström. Vi kommer inte att bli ett glasscafé med servering för det finns inte de möjligheterna i lokalen, men det kommer att finnas möjlighet att sitta ner i butiken och njuta av sin glass. Sedan har vi även planer på att göra om de gamla provhytterna till glassprovningshytter och försöka skapa ett glassupplevelsecenter.

En glassbox står redan på plats i butiken.

På fredag den 9:e blir det stor invigning av glassbutiken som kommer att ha öppet fram till september.

- Egentligen är vi ju lite sent ute, glass-säsongen började ju redan i april, men nu skyndar vi oss att få allt färdigt så fort som möjligt skrattar Angels Håfström.