Esa Keskinen. Ett namn som får det att vattnas i munnen för de allra flesta HV71-supportrar som var med i mitten av 1990-talet.

Var med i klubbens första guldtrupp

Nu ska Keskinen, som totalt gjorde 209 poäng på 203 matcher för HV hyllas i Kinnarps Arena. Och han ska hyllas med en alldeles egen kväll: Esa Keskinen Night. Han var också med att spela hem klubbens första SM-guld, 1994/95.

- Esa är en av de största spelarna vi har haft i HV71 och han har betytt oerhört mycket för klubben. Han har heller inte sett någon match i Kinnarps Arena och har inte varit i Jönköping så många gånger sedan han lämnade, därför känns det extra bra, säger Johan Freijd, kommunikationschef i HV71, och berättar om hur kontakten mellan HV och Keskinen har varit under de senaste åren.

- Jag kan inte säga att vi har haft tät kontakt, men då och då har vi hörts. Han var här som gäst på utematchen, jag var även över i Finland och gjorde ett reportage med han där för några år sedan. Jag har försökt bjuda hit honom flera gånger, men det har inte passat av olika anledningar. Nu hittade vi en dag som passade.

Annons

"Blir nog ett kärt återseende"

Keskinens kväll kommer att äga rum 10 februari då HV71 möter Brynäs i Kinnarps Arena. Freijd säger att finländaren blev jätteglad för frågan och ser fram emot att komma till arenan.

- Det är ju rätt många i huset som var med och vann guld 95. Peter Ekelund, Bosse Ahl, Stefan Örnskog och Johan Davidsson, så det kommer nog bli ett kärt återseende för många, säger Freijd.

Vad kommer hända under kvällen?

- Vi började förra året med en Lance Ward night, och det kommer bli ett liknande upplägg. Vi kommer ta ut honom på isen och hylla honom. Han kommer få en möjlighet att möta fansen, det kommer bli intervju med press. Vi ska göra allt för att alla ska få se och uppleva honom.

Esa Keskinen blev en riktig favorit i Rosenlundshallen då det begav sig. 10 februari kommer han att hyllas i Kinnarps Arena.
Foto: Rolf Antonsson

SHL