Annons

Bakom initiativet står Ridsportalliansen Jönköping. Nästa år är det femte gången som utmärkelsen delas ut. Genom att uppmärksamma bra ledarförebilder vill de få fler kvinnor i ledande positioner i länet.

– Arbetet med Årets unga ledande kvinna behövs fortfarande –jämställdhet kommer inte av sig självt, säger Nana Björnberg, en av projektledarna för Årets unga ledande kvinna, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– För varje år har vi fått in ett ökat antal nominerade med otroligt hög kompetens, och dessutom ställer sig fler organisationer och företag bakom initiativet. Därför fortsätter vi att jobba med projektet och att lyfta fram ledarförebilder som är kvinnor.

På hemsidan aretsungaledandekvinna.se kan allmänheten till och med den 31 oktober nominera kvinnor under 35 år som bor i länet. Därefter påbörjas gallringsarbetet och under februari 2020 kommer en lista på ledarförebilder att publiceras.

Annons

Förra året kom 150 nomineringar in och hela 40 procent var förslag på ledare utanför Jönköping.

– I år satsar vi ytterligare på att locka nomineringar från hela länet, säger Maria Göransdotter, projektledarna för Årets unga ledande kvinna.