Annons

Mordteatern är en professionell teatergrupp som spelar föreställningar året runt och utgår från Norrtälje med ett antal fasta spelplatser.

– Vår grundidé är att folk inte ska behöva åka långt för att se bra teater. Det är vi som får åka långt i stället, konstaterar Sebastian Edberg, en av grundarna.

I fjol spelades mordgåtan ”Den sista droppen” på Smålandsgården, med ett lyckat utfall.

– Det kom mycket folk i fjol, så det var lyckat. Vi hade tre fullsatta föreställningar med väntlista och en som nästan var fullsatt, så det var en bra start. Det var jättekul att vi fick så bra respons, folk var så nöjda, säger Edberg.

Ny mordgåta varje år

– Vi ser alltid långsiktigt på våra samarbeten, och intentionen var att komma tillbaka. Det var det vi hoppades på. Vi letar efter ställen som har historik i väggarna, och Smålandsgården är ett mysigt ställe att vara på. De lägger ner mycket tid och omsorg på maten, och vi tycker att det är viktigt med en bra helhetsupplevelse.

Annons

Mordteatern tar fram en ny mordgåta varje år.

– För oss är utmaningen att förnya oss. Vi försöker få till olika typer av underhållning samtidigt, och det innebär att det är mycket musik och sång med, säger Edberg.

"Humor och dramatik"

8 februari och 26 april spelas nyskrivna "Den sista Versen" – där spänning och humor utlovas – på Smålandsgården.

Året är 1897. I originalkläder från tiden framförs en berättelse vars handling kretsar runt förbjuden kärlek, förfärliga lögner, avgrundsdjupa svek, farlig poesi och ond bråd död. Ledtrådar skall vävas samman och pusselbitar läggas på plats för att publiken ska kunna avslöja vem mördaren är.

– Det är mycket humor och mycket dramatik. Gamla synder kommer upp till ytan, det händer mycket samma kväll, säger Sebastian Edberg.